Tulossa maaliskuussa 2022: Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa

tummasävyisellä taustalla näkyy keskellä graafinen teksti Majakanvartija. Vasemmalla reunassa on sinertävä majakka, jonka alla on harmaita kiviä. Majakan kolmessa ikkunassa on valot. Majakan vasemmalla puolella loistaa suuri oranssisävyinen kuu.
Grafiikka: Hanne Vuorela

Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa on näytelmä taiteen tärkeydestä, rohkeudesta elää, vahvoista silmukoista, omien ääriviivojen piirtämisestä – ja hiukan suhteesta taiteilija Tove Janssoniin.

Tukkateatterilla 5.3. -9.4.2022. HUOM! Esityskausi on muuttunut. Alkuperäinen esityskausi oli helmi-maaliskuussa.

Tukkateatterin vuoden 2022 avaa Anna Krogeruksen ja työryhmän (2016) alkuperäisteksti Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa, joka saa uuden sovituksen nyt Tukkateatterilla. Majakanvartija tulee ensi-iltaan 5. maaliskuuta klo 19. Esityksiä on 9.4.2022 asti.
Hanki lippusi jo nyt ja varmista paikkasi Majakanvartijan katsomossa!

> Liput Lippuagentista
> Varaa liput Liput-sivuilta

Majakanvartija tuo lavalle joukon hahmoja, joista jokaiselle katsojalle riittää samaistumispintaa iästä riippumatta. Näytelmässä käydään läpi oman elämän rakkauksia ja luopumisia suhteessa Tove Janssoniin ja tämän elämän eri vaiheisiin. Voiko kuka tahansa päättää elää kuin Tove Jansson? Voiko Toven kutsua apuun, kun ei tiedä mitä tehdä? Neuvooko Tove? Entä voiko kukaan rakastaa Tove Janssonia enempää tai paremmin kuin hän, joka tietää ja on lukenut Tovesta kaiken?

Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa. Kuva: Minerva Kettukuja

Draamakomediassa seikkaillaan anonyymien muumiriippuvaisten kokouksista absurdeihin väitöstilaisuuksiin sekä sukelletaan omiin muistoihin ja mietitään, kenestä on kasvanut vahva silmukka. Tahvo Hyötyläisen säveltämä uniikki, kaunis musiikki kuljettaa katsojaa läpi Tove Janssonin elämän ja rantalaiturilta aina Kummelskärin majakalle asti – ja siitäkin eteenpäin. Tukkateatterille teoksen on ohjannut ja sovittanut Minerva Kettukuja. Lavalla nähdään Leila Ahonen, Päivi Rötsä ja Marja Suurpalo.

Liput 20e / 10e. Kysy isompien ryhmien hinnoittelusta ja yksityisnäytöksistä: puh. 041 440 5022 tai majakanvartija-tukkateatteri[at]outlook.com.

Katso kaikki esityspäivät ja lue lisää näytelmän omalta sivulta > Majakanvartija

Esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma.

Naiset laiturilla. Rooleissa Päivi Rötsä (vas.), Marja Suurpalo ja Leila Ahonen. Kuva: Senja Veijalainen

***
Tove Jansson on Moomin Characters Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. Tämä tuotanto on toteutettu Moomin Characters Oy:n luvalla. Esityksen sisältö on fiktiivinen.
***


Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä