Esitysarkisto

Tukkateatterilla ei ole tiukkaa ohjelmistolinjausta, mistä johtuen jäsenistön mielenkiinnot, ambitiot ja halut ovat rakentaneet esityshistorian tekijöidensä näköiseksi. Milloin on tehty enemmän fantasiaa, milloin lastenteatteria. Viime vuosien ohjelmistoa on leimannut etenkin klassikoiden tulkinnat ja itsedramatisoidut ja -kirjoitetut esitykset.

Tukkateatterin ensimmäinen esitys vuonna 1999 kertoi Kalevalaa nuorten näkökulmasta. Myös monissa myöhemmissä esityksissä säilyi halu herättää kiinnostusta nuorten aikuisten keskuudessa, usein myös yhteys kansanperinteeseen.

Uusia näkökulmia ei ole kaihdettu. Tukkateatteri on kantaesittänyt aikamme suosituimpiin kuuluvien fantasiakirjailijoiden tekstejä. Fantasiaa kansanperinteeseen yhdisti myös TV 2:n lastensarja Syrhämä, jonka teossa Tukkateatteri oli mukana vuosina 2003-2004.

Lastenesityksiä on ollut ohjelmistossa paljon etenkin ensimmäisten kuuden toimintavuoden aikana. Alkuaikoina teatteri on myös kiertänyt ahkerasti, festivaaleja ulkomaita myöten. Koska omaa tilaa ei ollut lähes lähes kymmenen ensimmäisen toimintavuoden aikana, paikallaan pysyvienkin esityksien esityspaikat ovat vaihdelleet. Suinkaan aina esityspaikkana ei ole ollut teatteritila.

Dramatisoinnit ovat olleet yleensä omia. Kuten historiikkia selaillessa voi huomata, vaikeitakaan tekstejä ei ole kaihdettu. Joukossa on tinkimättömästi toteutettuja klassikkoja, toisinaan runomuodossa.