Kamala kissa ja Katinperän lorut

Tukkateatteri esittää ELOKUUSSA Tampereen Teatterikesä OFF 2021

Kamala kissa ja Katinperän lorut

-vietteleviä pilarunoja 1970-luvulta

Kamala Kissa ja Katinperän lorut on toteutettu Eeva-Liisa Mannerin samannimisen pilarunokokoelman pohjalta. Runonäytelmä on alkuperäisteoksen tavoin “suunnattu vanhoille lapsille”, kuten Manner itse asian ilmaisee. Sovituksessa nähdään kaksitoista runoa, jotka johdattelevat katsojansa teoksen kissamaiseen maailmaan. Lisäksi esityksessä on loruosuus jossa kuullaan Katinperän kissakuoron lausumana kaikkiaan seitsemän lorua. Esitys on hauska, ronski, viettelevä, tyly ja huomiota janoava – kuten kissatkin.

Lavalla: Niina Hyytiäinen, Antti Matikainen, Jaana Myyry, Riikka Pietilä, Päivi Rautiainen ja Marjo Uksila

Ohjaus: Katri Häti

Tuottaja: Venla Moisala ja Tukkateatteri

Graafinen ilme: Venla Moisala

NÄYTÖKSET:

KE 4.8. KLO 16 JA KLO 19

Tukkateatteri, Laukontori 12, 33200 Tampere (tila ei ole esteetön)

Esityksen kesto n. 1 tunti (ei väliaikaa)

Liput: Peruslippu 10 €, alennuslippu 8 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ja siviilipalvelusmiehet), kannatuslippu 25€
Lippuvaraukset puhelimitse / WhatsAppilla: 041 440 5022
Lippuvaraukset sähköpostitse: lippuvaraukset(a)tukkateatteri.fi

“Eeva-Liisa Mannerin huikea ja aina yhtä kutkuttava Kamala kissa, jota meikäläisittäin voi sanoajo klassikoksi, ilmestyi ensimmäisen kerran 1976. Käsillä olevaan kokoelmaan sisältyvät 1978 ilmestynyt 3., lisätty painos sekä uutena osastona ennen julkaisemattomat Katinperän lorut. Kokoelmien lisääminen ja muuttaminen ei meillä ole kovinkaan yleistä; satiirinen Kamala kissa näyttää kuitenkin saavan ajankohtaista jatkoa (Viiniporu olutloru) sitä mukaa kuin aiheita ilmenee. Karinperän lorussa Eeva-Liisa Manner osoittaa lisäksi hallitsevansa suvereenisti myös murrettua kalevalamittaa, jota hän käyttää taidokkaasti ja pilke silmäkulmassa.”

-Kanerva Arja (Kirjasampo 5/1986)-

Esitys on osa MANNERmainen2021-hanketta. Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee 100-vuotta 5.12.2021. Tukkateatteri tuo esille Mannerin upeaa tuotantoa pitkin vuotta erilaisin teatteriproduktioin MANNERmainen2021-hankkeen alla.

Katinperän kuoro

Esityksen järjestelyissä otetaan huomioon koronan aiheuttama poikkeustilanne ja yleisömäärän rajoitukset. Yleisön ja henkilökunnan terveys on meille ensiarvoisen tärkeää ja haluamme, että yleisömme voi saapua turvallisin mielin nauttimaan esityksestämme. Näytökseen otetaan kerrallaan yleisöä voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti ja katsojia suositellaan käyttämään kasvomaskeja. Tulettehan esityksiimme vain terveinä ja huolehdittehan vierailunne aikana käsihygieniasta sekä turvaväleistä.

MANNERmainen2021-hanke Facebookissa:

https://www.facebook.com/mannermainen2021

Esitystä tukee: Työväen Näyttämöiden Liitto ry., Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Kansan Sivistysrahasto

Näytelmän oikeuksia valvoo Sanasto Ry

Lisätiedot esityksestä: ohjaaja Katri Häti, Tukkateatteri 041 440 5022