Ohjelmistohaku on avoinna keväälle 2019

Tukkateatteri täyttää 20 vuotta ja haemme vielä täsmähakuna ohjaustarjouksia kevät/kesäkaudelle 2019. Olemme erityisen kiinnostuneita kantaesityksistä ja klassikoiden uusista tulkinnoista. Ohjelmistotarjouksen tekijän ei tarvitse olla Tukkateatterin jäsen, mutta saatamme velvoittaa liittymistä voidaksemme hyväksyä tarjouksen.

Ohjelmistotarjous tulee lähettää hallitus(at)tukkateatteri.fi viimeistään 30.9. mennessä. Hallitus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset ja kutsuu valitsemansa ohjaajat keskustelemaan tarjouksestaan sunnuntaina 7.10. ohjelmistokokoukseen, jonka perusteella ohjelmisto valitaan. Varaudu siis tulemaan paikalle ja esittelemään ohjaustarjouksesi.

Vapaita mahdollisia ensi-iltoja ovat huhti/toukokuu tai kesä/heinäkuu. Esitäthän toiveesi ensi-illan ajankohdasta ohjelmistotarjouksesi yhteydessä.

Produktioehdotukseen tulisi liittää seuraavat tiedot:

  • esityksen nimi tai työnimi
  • tietoa ohjaajan osaamisesta ja kokemuksesta
  • esityksen teema/sanoma: mitä esitys käsittelee, miksi haluat sen tehdä ja miksi se pitäisi tehdä juuri Tukkateatterissa sekä alustavia tietoja esityksen tyylilajista ja toteutuksesta
    Huom! Mieti kaksi asiaa, joista saisi uutisen eli mieti, mikä esityksessäsi on niin kiinnostavaa, että joku ihminen tai tietty porukka haluaisi tulla sen katsomaan
  • ajatus ensi-illan ja esityskauden ajankohdaksi sekä mahdollisia lisätietoja aikataulurajoitteista
  • alustavia tietoja työryhmästä (tuottajan nimi, näyttelijöiden määrä)
  • esitettävä teksti tai kirjallinen esityskonsepti, mikäli esitys ei ole tekstilähtöinen
  • alustava budjettisuunnitelma: tekijänoikeudet ja niiden hinta, hintavat lavastukselliset/puvustukselliset/tekniset tarpeet ym.

Ohjelmistotarjous on vapaamuotoinen, suosituspituus kuitenkin maksimissaan kaksi-kolme Word-liuskaa (+esitysteksti). Mitä informatiivisempi tarjous on, sen paremmat mahdollisuudet sillä on. Tarjouksen tekijän ei välttämättä tarvitse vielä olla teatterimme jäsen.

Tukkateatteri ei lähtökohtaisesti pysty maksamaan ohjauspalkkiota, mutta toiveen palkkiosta (esim. tekijänoikeudet käsikirjoituksesta) saa liittää hakemukseen mukaan. Työryhmä saa myös hakea palkkioihin rahaa avustusten ja apurahojen kautta ja siihen myös kannustamme!

Tukkateatterin hallitus pidättää oikeuden ohjelmiston valintaan ja siihen liittyviin muutoksiin juhlavuoden 2019 ohjelmistosuunnittelussa.

Mikäli ohjaustarjoukseen liittyen herää kysymyksiä, toivomme oltavan yhteydessä Tukkateatterin hallitukseen hallitus(at)tukkateatteri.fi

Julkaistu kohteessa tiedote

Mukaan teatteriin? Tervetuloa avoimiin oviin to 6.9.

Haaveiletko teatterin tekemisestä? Nyt on tilaisuus aloittaa uusi harrastus, nimittäin Tukkateatteri järjestää avoimet ovet torstaina 6.9. klo 18 teatterimme tiloissa, osoitteessa Laukontori 12.

Haemme teatterillemme uusia jäseniä kaikkiin teatterin osa-alueisiin (näytteleminen, ohjaus, puvustus, tekniikka, tuotanto, lavastus jne.). Olit sitten kokenut tai kokematon, jos olet innostunut ja valmis sitoutumaan niin Tukkateatteri voi olla juuri sinun paikkasi!

Huom! Avoimet ovet eivät ole pääsykokeet vaan rento tilaisuus tutustua meihin ja meidän sinuun, mutta varaudu tilaisuuteen pukeutumalla vaatteisiin, joissa pystyt liikkumaan. Emme valitettavasti voi ottaa jäseneksemme alle 18-vuotiaita, mutta yläikärajaa ei teatterimme tunne.

Heräsikö kysymyksiä?  Voit laittaa meiliä osoitteeseen hallitus(at)tukkateatteri.fi tai ottaa yhteyttä vaikkapa Facebook-sivumme kautta.

Julkaistu kohteessa tiedote

Tiedote: 20-vuotiasta Tukkateatteria juhlistavat lyhytnäytelmät on valittu

Tukkateatterin 20-vuotisjuhlinta aloitetaan lyhytnäytelmistä koostuvalla kaksiosaisella Tukkateatterin Juhlakattauksella, joka saa ensi-iltansa Tukkateatterilla 26.1.2019.

Lyhytnäytelmiä kirjoittamaan ilmoittautui peräti 17 uutta ja vanhaa Tukkateatterin jäsentä. Tehtävänantona oli kirjoittaa lyhytnäytelmä maksimissaan viidelle näyttelijälle, ja näytelmän tuli sisältää (kirjoittajan valitsemalla tavalla) kolme elementtiä: juhla, kasvu ja tahra.

Määräaikaan mennessä 11 kirjoittajaa palautti yhteensä 14 lyhytnäytelmäkäsikirjoitusta.

Alunperin oli tarkoitus valita palautetuista teksteistä 4-6 lyhytnäytelmän kokonaisuus, jossa Tukkateatterin tekijät ja tyyli tulisivat edustettua juurista latvoihin. Palautetut tekstit kuitenkin yllättivät, sillä jokainen kirjoittaja tai teksti edusti jotain sellaista olennaista ja tärkeää, ettei sen pudottamisessa ollut järkeä. Päädyttiin valitsemaan yksi teksti jokaiselta kirjoittajalta.

Näin syntyy kaksiosainen Tukkateatterin Juhlakattaus, joka sisältää itsenäisinä mutta yhtenäisinä osina Ensimmäisen kattauksen sekä Toisen kattauksen. Voilà!

Ensimmäinen kattaus:

Heikki Hagman: Yhden loppu ja erään alku
Jussi Laitinen: Lyhyet suhteet voivat olla kauniita
Sirja Tulensalo: Valmistuminen
Anne Karema: Entä jos
Johanna Yrjänäinen: Täysin perinnöllinen
Markku Soikkeli: Eurooppalainen aamunkoitto

Toinen kattaus:

Nina-Mari Niskanen: 911
Juho Laitinen: Partneri
Terhi Tuominen: Meidän perhe
Erik Forss: Tahra
Marko Itkonen: Tukkateatterin Griis

Kata juhlapöytä rohkeasti mutta rennosti. Kekseliäs koristelu on tärkeämpää kuin samanlaiset lasit ja lautaset.

Lyhytnäytelmiä saatiin peräti 11 eri kirjoittajalta.

Lyhytnäytelmiä saatiin peräti 11 eri kirjoittajalta.

 

Julkaistu kohteessa tiedote

Tukkateatteri Tapahtumien yössä

Tukkateatteri on mukana Tampereen Teatterikesän Tapahtumien yössä. Tukkateatterin tiloissa Laukontorilla nähdään Tukkateatterin Päiväpajan Kevätlukukausi 1918, jota esitettiin kevätkaudella 2018 tamperelaisissa palvelukeskuksissa ja kirjastoissa. Tapahtumien yössä nähtävä esitys on siis ainoa teatterillamme esitettävä esityskerta. Päiväpajan jälkeen teatterillamme kuullaan Ode to Plastic -audiofiktiivinen teatterikuunnelma, jossa kaikki kuultavat äänet tuotetaan livenä ja muovisin esinein sekä ihmisäänin.

Lisäksi Teatterikesäviikolla teatterillamme ja kaupunkitiloissa esitetty Kaikki metrit ja puut -runo- ja tanssiteos esitetään iltaesityksenä klo 21:30 kaupunkitilassa, joka ilmoitetaan päivän aikana esityksen Facebook-tapahtumassa.

Tukkateatterin Tapahtumien yö:

klo 18 Kevätlukukausi 1918
klo 20 Ode to Plastic
klo 21.30* Kaikki metrit ja puut (esitetään kaupunkitilassa!)

Lippuvaraukset soittaen tai tekstiviestillä numeroon 041 440 5022 tai sähköpostilla lippuvaraukset(a)tukkateatteri.fi. Kaupunkitilassa esitettävä Kaikki metrit ja puut on ilmainen.

Merkitty: ,
Julkaistu kohteessa tiedote

Tukkateatterin Teatterikesä

Tukkateatterin Teatterikesäviikko on tänäkin vuonna täynnä teatteria! Teatterimme valmistaa Teatterikesän OFF-ohjelmistoon kaksi kantaesitystä: tanssi- ja runoteos Kaikki metrit ja puut sekä audiofiktiivinen teatterikuunnelma Ode to Plastic. Teatterikesän aikana nähdään myös viimeiset esitykset Sisäänpääsymaksusta ja lisäksi keväällä ensi-iltansa saanut 5Tšehovia palaa ohjelmistoon kahdella esityksellä.

Tukkateatteri on mukana myös Tapahtumien Yössä, jossa nähdään Tukkateatterin Päiväpajan Kevätlukukausi 1918, kuullaan Ode to Plastic ja nähdään kaupunkitilassa esitettävä Kaikki metrit ja puut.

Tukkateatterin Teatterikesäviikko:

Sunnuntai 5.8.

klo 16 Kaikki metrit ja puut – ensi-ilta
klo 18 Ode to Plastic – ensi-ilta

Maanantai 6.8.

klo 13 Kaikki metrit ja puut (esitetään kaupunkitilassa!)
klo 17 Kaikki metrit ja puut
klo 19 Ode to Plastic

Tiistai 7.8.

klo 13 Kaikki metrit ja puut (esitetään kaupunkitilassa!)
klo 18 Kaikki metrit ja puut

Keskiviikko 8.8.

8.8. klo 11 Kaikki metrit ja puut (esitetään kaupunkitilassa!)
8.8. klo 17 Ode to Plastic
8.8. klo 19 Sisäänpääsymaksu

Torstai 9.8. Tapahtumien yö:

klo 18 Kevätlukukausi 1918
klo 20 Ode to Plastic
klo 21.30* Kaikki metrit ja puut (esitetään kaupunkitilassa!)

Lauantai 11.8.

11.8. klo 16 Sisäänpääsymaksu
11.8. klo 19 5Tšehovia

Sunnuntai 12.8.

12.8. klo 13 5Tšehovia
12.8. klo 16.30 Ode to Plastic

Lippuvaraukset kaikkiin esityksiin: lippuvaraukset@tukkateatteri.fi, puh. 041 440 5022.


Tiedot esityksistä

Kaikki metrit ja puut

on poikkitaiteellinen runoesitys minuudesta syntymän ja kuoleman välillä.
Kristiina Wallinin saman niminen runoteos synnytetään eläväksi tanssin, musiikin, äänen ja puheen dialogina. Ihmisen elämä laajassa maailmankaikkeuden kokonaisuudessa on matka, josta jää jälkiä ympäristöömme. Assosiaatioiden virta on jokaisella henkilökohtainen ja siihen vaikuttavat aika, tila, äänet, tuoksut – koko ympäröivä hetki. Ihmisen elämä muistuttaa itsestään sykleinä kuten puun vuosirenkaat eletystä ajasta. Esitys kertoo ”kielenalaisista” sanoista. Esityksen kesto on noin tunti.

Ohjaus: Katri Häti
Ensi-ilta 5.8.2018 klo 16
Esityksiä 24.8.2018 asti sekä Tukkateatterilla että kaupunkitilassa.
Liput 15/9 €, lippuvaraukset@tukkateatteri.fi, puh. 041 440 5022.
Huom! Kaupunkitilassa tapahtuvat esitykset ovat maksuttomia. Tarkemmat esityspaikat tiedotetaan Tukkateatterin some-kanavissa, joten ole kuulolla!

Lisätietoja täällä!

Ode to Plastic

antaa muovin puhua puolestaan.

Audiofiktiivinen teatterikuunnelma tarkastelee suhdettamme muoviin, sen auditiivista ulottuvuutta ja tuo kuultavaksemme muovin äänen. Kyseessä on äänitaideteos, jossa muovilla ja ihmisäänillä luotu auditiivinen maisema kuljettaa kuulijaa audiofiktiivisessa tarinassa. Esityksen kesto on noin puoli tuntia.

Ohjaus: Terhi Meriläinen
Ensi-ilta 5.8.2018 klo 18
Esityksiä Tukkateatterilla elo- ja lokakuussa 2018.
Liput 15/9 €, lippuvaraukset@tukkateatteri.fi, puh. 041 440 5022.
Ikäsuositus 7+

Lisätietoja täällä!

5Tšehovia

on Katri Hätin ohjaama viiden ihmissuhdekomedian kokonaisuus klassikkokirjailija Anton Tšehovin tuotannosta: Kosinta, Yö ennen oikeudenkäyntiä, Häät, Joutsenlaulu ja Karhu. Näytelmien teemat liikkuvat ihmisen yksinäisyyden, eristyneisyyden ja viettien maailmassa.

Elokuun lisäesitykset 11.8. ja 12.8.
Esityksen kesto on noin 2,5 h (sis. väliajan). Liput 20/10 €.

Lisätietoja täällä!

Kevätlukukausi 1918

on Päiväpajan esitys alkuvuoden 1918 tapahtumista kuvitteellisessa pohjoishämäläisessä kansakoulussa. Käsikirjoitus ja ohjaus: Heikki Vesa. Toukokuun esitykset olivat kirjastoissa ja palvelukeskuksissa.

Tukkateatterilla esitys nähdään vain 9.8. Esityksen kesto on noin tunti. Liput 10/5 €.

Lisätietoja täällä!

Sisäänpääsymaksu

on kaupunkilähiöön sijoittuva mustan huumorin sävyttämä härskiintyneeltä kalalta tuoksahtava tragikomedia. Käsikirjoitus Aino Tukiainen ja Jorma Vakkuri, ohjaus ja sovitus Juho Laitinen.

Kantaesitys Tukkateatterilla 29.6.2018, esitykset jatkuvat 11.8. asti. Esityksen kesto on noin tunti. Liput 15/9 €. Ikäsuositus 12+

Lisätietoja täällä!


Lippuvaraukset kaikkiin esityksiin: lippuvaraukset@tukkateatteri.fi, puh. 041 440 5022.

Merkitty: , ,
Julkaistu kohteessa tiedote