Uusintaesitykset: livekuunnelma Ode to Plastic

Tukkateatterilla esitettävä Ode to Plastic on audiofiktiivinen teatterikuunnelma eli “livenä” tuotettu kuulokuva, joka tutkii suhdettamme muoviin. Kuulokuva tuo kuultavaksemme muovin äänen ja pohtii, millainen merkitys muovilla on yhteiskunnassamme, jossa elämme ja kasvamme muovin ympäröimänä.

Ode to Plasticissa muoviset esineet ja pakkausmateriaalit saavat uuden elämän työryhmän antaessa muoville äänen ja kuulijan mielikuvitukselle pääroolin. Kaikki äänitaideteoksessa kuultavat äänet tuotetaan teatteritilassa muovisin esinein ja ihmisäänin. Mitään teoksessa kuultavia ääniä ei ole nauhoitettu etukäteen.

Jokainen kuulija kuulee kuulokuvassa omanlaisensa tarinan: toiselle teos voi kertoa muovista, toiselle jostain aivan muusta. Kuulokuvan monitulkintaisuus on valtavan kiehtovaa
niin esiintyjille kuin kuulijoille, ohjaaja Terhi Meriläinen kertoo.

Esityksen kesto noin puoli tuntia. Esitys sisältää hiljaisia ja voimakkaita ääniä.

Lokakuun lisäesitykset

keskiviikkona 17.10. klo 18
torstaina 18.10. klo 18
lauantaina 20.10. klo 16 ja klo 18

Lisätietoja tilasta ja lippujen hinnoista http://tukkateatteri.fi/ohjelmisto/ode-to-plastic/

Merkitty:
Julkaistu kohteessa tiedote

Teatterikurssi: Uskaltaisinko näyttämölle?

Näyttelijäntyön kurssi kurssi ilmaisutaitonsa kehittämisestä kiinnostuneille

FYYSISTÄ ILMAISUA JA TEKSTIN TYÖSTÄMISTÄ

Kurssilla työstetään omavalintaista tekstiä (runo, monologi, dialogi, laululyriikka tai puhe), jonka avulla perehdytään hahmon luomiseen ja näyttelijäntyön eri tekniikoihin. Näyttelijäntyön ilmaisussa keskitytään reagoimiseen, kommunikaatioon ja vastanäyttelijän kuuntelemiseen. Opetuksessa käytetään muun muassa Stanislavski ja Checkhov -metodeita.

Kurssilla on mahdollisuus työskennellä oman tekstin parissa omalla äidinkielellä, henkilökohtaista ohjausta opettajilta saa suomen, englannin, espanjan tai ranskan kielellä.

Kouluttajat: teatteriohjaaja Katri Häti ja näyttelijä Paula Folqués Diago

Kurssi järjestetään 29.10.–10.12.2018. maanantaisin klo 12.00–13.30.

Ilmoittautuminen https://kansalaisfoorumi.fi/tapahtuma/uskaltaisinko-nayttamolle/

 

Merkitty:
Julkaistu kohteessa tiedote

Ohjelmistohaku on avoinna keväälle 2019

Tukkateatteri täyttää 20 vuotta ja haemme vielä täsmähakuna ohjaustarjouksia kevät/kesäkaudelle 2019. Olemme erityisen kiinnostuneita kantaesityksistä ja klassikoiden uusista tulkinnoista. Ohjelmistotarjouksen tekijän ei tarvitse olla Tukkateatterin jäsen, mutta saatamme velvoittaa liittymistä voidaksemme hyväksyä tarjouksen.

Ohjelmistotarjous tulee lähettää hallitus(at)tukkateatteri.fi viimeistään 30.9. mennessä. Hallitus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset ja kutsuu valitsemansa ohjaajat keskustelemaan tarjouksestaan sunnuntaina 7.10. ohjelmistokokoukseen, jonka perusteella ohjelmisto valitaan. Varaudu siis tulemaan paikalle ja esittelemään ohjaustarjouksesi.

Vapaita mahdollisia ensi-iltoja ovat huhti/toukokuu tai kesä/heinäkuu. Esitäthän toiveesi ensi-illan ajankohdasta ohjelmistotarjouksesi yhteydessä.

Produktioehdotukseen tulisi liittää seuraavat tiedot:

  • esityksen nimi tai työnimi
  • tietoa ohjaajan osaamisesta ja kokemuksesta
  • esityksen teema/sanoma: mitä esitys käsittelee, miksi haluat sen tehdä ja miksi se pitäisi tehdä juuri Tukkateatterissa sekä alustavia tietoja esityksen tyylilajista ja toteutuksesta
    Huom! Mieti kaksi asiaa, joista saisi uutisen eli mieti, mikä esityksessäsi on niin kiinnostavaa, että joku ihminen tai tietty porukka haluaisi tulla sen katsomaan
  • ajatus ensi-illan ja esityskauden ajankohdaksi sekä mahdollisia lisätietoja aikataulurajoitteista
  • alustavia tietoja työryhmästä (tuottajan nimi, näyttelijöiden määrä)
  • esitettävä teksti tai kirjallinen esityskonsepti, mikäli esitys ei ole tekstilähtöinen
  • alustava budjettisuunnitelma: tekijänoikeudet ja niiden hinta, hintavat lavastukselliset/puvustukselliset/tekniset tarpeet ym.

Ohjelmistotarjous on vapaamuotoinen, suosituspituus kuitenkin maksimissaan kaksi-kolme Word-liuskaa (+esitysteksti). Mitä informatiivisempi tarjous on, sen paremmat mahdollisuudet sillä on. Tarjouksen tekijän ei välttämättä tarvitse vielä olla teatterimme jäsen.

Tukkateatteri ei lähtökohtaisesti pysty maksamaan ohjauspalkkiota, mutta toiveen palkkiosta (esim. tekijänoikeudet käsikirjoituksesta) saa liittää hakemukseen mukaan. Työryhmä saa myös hakea palkkioihin rahaa avustusten ja apurahojen kautta ja siihen myös kannustamme!

Tukkateatterin hallitus pidättää oikeuden ohjelmiston valintaan ja siihen liittyviin muutoksiin juhlavuoden 2019 ohjelmistosuunnittelussa.

Mikäli ohjaustarjoukseen liittyen herää kysymyksiä, toivomme oltavan yhteydessä Tukkateatterin hallitukseen hallitus(at)tukkateatteri.fi

Julkaistu kohteessa tiedote

Mukaan teatteriin? Tervetuloa avoimiin oviin to 6.9.

Haaveiletko teatterin tekemisestä? Nyt on tilaisuus aloittaa uusi harrastus, nimittäin Tukkateatteri järjestää avoimet ovet torstaina 6.9. klo 18 teatterimme tiloissa, osoitteessa Laukontori 12.

Haemme teatterillemme uusia jäseniä kaikkiin teatterin osa-alueisiin (näytteleminen, ohjaus, puvustus, tekniikka, tuotanto, lavastus jne.). Olit sitten kokenut tai kokematon, jos olet innostunut ja valmis sitoutumaan niin Tukkateatteri voi olla juuri sinun paikkasi!

Huom! Avoimet ovet eivät ole pääsykokeet vaan rento tilaisuus tutustua meihin ja meidän sinuun, mutta varaudu tilaisuuteen pukeutumalla vaatteisiin, joissa pystyt liikkumaan. Emme valitettavasti voi ottaa jäseneksemme alle 18-vuotiaita, mutta yläikärajaa ei teatterimme tunne.

Heräsikö kysymyksiä?  Voit laittaa meiliä osoitteeseen hallitus(at)tukkateatteri.fi tai ottaa yhteyttä vaikkapa Facebook-sivumme kautta.

Julkaistu kohteessa tiedote

Tiedote: 20-vuotiasta Tukkateatteria juhlistavat lyhytnäytelmät on valittu

Tukkateatterin 20-vuotisjuhlinta aloitetaan lyhytnäytelmistä koostuvalla kaksiosaisella Tukkateatterin Juhlakattauksella, joka saa ensi-iltansa Tukkateatterilla 26.1.2019.

Lyhytnäytelmiä kirjoittamaan ilmoittautui peräti 17 uutta ja vanhaa Tukkateatterin jäsentä. Tehtävänantona oli kirjoittaa lyhytnäytelmä maksimissaan viidelle näyttelijälle, ja näytelmän tuli sisältää (kirjoittajan valitsemalla tavalla) kolme elementtiä: juhla, kasvu ja tahra.

Määräaikaan mennessä 11 kirjoittajaa palautti yhteensä 14 lyhytnäytelmäkäsikirjoitusta.

Alunperin oli tarkoitus valita palautetuista teksteistä 4-6 lyhytnäytelmän kokonaisuus, jossa Tukkateatterin tekijät ja tyyli tulisivat edustettua juurista latvoihin. Palautetut tekstit kuitenkin yllättivät, sillä jokainen kirjoittaja tai teksti edusti jotain sellaista olennaista ja tärkeää, ettei sen pudottamisessa ollut järkeä. Päädyttiin valitsemaan yksi teksti jokaiselta kirjoittajalta.

Näin syntyy kaksiosainen Tukkateatterin Juhlakattaus, joka sisältää itsenäisinä mutta yhtenäisinä osina Ensimmäisen kattauksen sekä Toisen kattauksen. Voilà!

Ensimmäinen kattaus:

Heikki Hagman: Yhden loppu ja erään alku
Jussi Laitinen: Lyhyet suhteet voivat olla kauniita
Sirja Tulensalo: Valmistuminen
Anne Karema: Entä jos
Johanna Yrjänäinen: Täysin perinnöllinen
Markku Soikkeli: Eurooppalainen aamunkoitto

Toinen kattaus:

Nina-Mari Niskanen: 911
Juho Laitinen: Partneri
Terhi Tuominen: Meidän perhe
Erik Forss: Tahra
Marko Itkonen: Tukkateatterin Griis

Kata juhlapöytä rohkeasti mutta rennosti. Kekseliäs koristelu on tärkeämpää kuin samanlaiset lasit ja lautaset.

Lyhytnäytelmiä saatiin peräti 11 eri kirjoittajalta.

Lyhytnäytelmiä saatiin peräti 11 eri kirjoittajalta.

 

Julkaistu kohteessa tiedote