Tukkateatterille myönnettiin 15 000 euron Majaoja-palkinto

Majaoja-säätiö myönsi lauantaina 26.11.2022 Tukkateatterille 15 000 euron arvoisen Majaoja-palkinnon.

Majaoja-säätiön hallituksen puheenjohtaja Maija Ikonen perustelee valintaa seuraavasti:

Majaoja-säätiön tarkoituksena on tukea sellaisiakin taidemuotoja, jotka eivät välttämättä saa ansaitsemaansa huomiota osakseen. Vaatimattomin resurssein toimiva, taiteellisesti korkeatasoinen harrastajateatteri on palkintomme arvoinen.

Palkintoperusteissa kerrotaan lisäksi, että:

”Harrastajateatterissa toimiminen vaatii sitoutumista ja pitkäjänteistä työskentelyä. Tästä hieno esimerkki on Tukkateatterin yli 20 kestänyt toiminta. Näiden vuosien aikana teatteri on saavuttanut esityksillään monia yleisömenestyksiä mm. näytelmällä Majakanvartija. Tukkateatteri on huomattu myös valtakunnallisesti. Tänä vuonna Tukkateatteri valittiin vuoden harrastajateatteriksi.”

Majaoja-säätiön palkinnon ovat aikaisemmin saaneet kuvataiteilija Tuula Lehtinen, AHAA-teatteri, näyttelijä Kati Outinen, poikakuoro Pirkanpojat ja kirjailija Anni Kytömäki. Puheenjohtaja Maija Ikonen korostaa:

Tukkateatterin valinta palkinnon saajaksi jatkaa Majaoja-säätiön toiminnan ennakkoluulottomuutta ja monialaisuutta.

Tukkateatteri kiittää lämpimästi saamastaan tunnustuksesta!

Majaoja-palkinnon kunniakirja
Rahallisen palkinnon lisäksi palkintoon kuuluivat kunniakirja ja Paula Mikkilän valmistama pronssireliefi.
Merkitty: , ,
Julkaistu kohteessa tiedote

Tribadien (t)yöt ja päivät -esitykset PERUTTU 16.11., 18.11., 20.11. ja 22.11.

Tribadien (t)yöt ja päivät -esitykset keskiviikkona 16.11., perjantaina 18.11., sunnuntaina 20.11. ja tiistaina 22.11. on valitettavasti peruttu sairaustapauksen takia.

Pyrimme kaikin voimin pitämään suunnitellusti kaksi viimeistä esitystä, jotka ovat:
to 24.11. klo 19
la 26.11. klo 16

Olemme olleet yhteydessä lipun varanneisiin ja ostaneisiin. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä pääsisi vielä loppukauden esityksiin! Pahoittelemme kovasti peruuntumisia ja niistä mahdollisesti koituvaa ylimääräistä vaivaa.  

Lippuja esityksiin voi varata yhteydenttolomakkeella. Lippuja myy Lippuagentti, jonka verkkokauppaan pääset tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen).

Uutista on editoitu lauantaina 19.11., jolloin uutiseen on lisätty tieto sunnuntain 20.11. perumisesta.
Uutista editoitu tiistaina 22.11., jolloin uutiseen on lisätty tieto saman illan esityksen perumisesta.

Merkitty: ,
Julkaistu kohteessa Ei kategoriaa

Leipäaselepo 27.11. klo 18 Tukkateatterissa

Tukkateatteri on mukana valtakunnallisessa UKRAINA näyttämölle tapahtumassa esittämällä lukudraamana Serhi Žadanin Leipäaselepo näytelmän. Suomennoksen ovat tehneet Elli Salo, Yuriy Zup ja Santul Kosmo. Esityksen ohjaa Katri Häti ja näyttämöllä nähdään Jutta Kantar, Elisa Koivula, Sami Lakso, Mia-Annette Latvus, Vili Manninen, Jaakko Mela, Helmi Rutherford ja Pinja Viitala.

Leipäaselepo on tragikoominen näytelmä maailmasta, missä ristiriidat ja sodan vaikutus muokkaa elämää ja tulevaisuudennäkymiä. Mitä tehdä, kun et voi enää luottaa edes läheisimpiin sukulaisiisi? Kuka kertoo sinulle tärkeimmistä asioista, jos kieli on hajonnut ja kyky kuunnella ja ymmärtää on jäänyt sotaa edeltävään menneisyyteen? Yhden kuoleman tarina muuttuu kokonaisen sukupolven tragikoomiseksi tarinaksi petoksesta ja epäluulosta.

Esityksiä on vain yksi Tukkateatterilla Laukontori 12:

Su 27.11. klo 18 Leipäaselepo PÄÄSYMAKSUTON

Varaa lippusi lippuvaraukset@tukkateatteri.fi / p. 041 440 5022

Esityksen kesto väliaikoineen n. 3h 15min

Lukudraamassa näyttelijät esittävät näytelmän lukien; fyysistä toimintaa on vähemmän, mutta tekstiin silti eläydytään kuten esityksessä.  Näytelmää ei opetella ulkoa, vaan lukijoilla on tekstit ja näyttelijät ovat niiden kanssa näyttämöllä. Lukudraaman tekeminen kehittää teatterintekijöiden näytelmätekstin ilmaisua ja antaa mahdollisuuden kokeilla uudenlaista esitysmuotona. Lukudraamassa näytelmäteksti luetaan kokonaisuudessaan ääneen, myös paranteesit.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Työväen Näyttämöiden liitto, Suomen Harrastajateatteriliitto, Finlands Svenska Ungdomsförbund ja Nordic Drama Corner. Tapahtuman toteuttamista tukee European Cultural Foundation.

Ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden kirjoittamia esityksiä nähdään teemaviikon 21.–27.11.2022 aikana valtakunnallisesti yhteensä 21 kappaletta ja osallistuvia teattereita tapahtumaan osallistuu yhteensä 17 harrastajateatteria.
Kaikki tarjolla olleet tekstit tulivat valituiksi teatterien ohjelmistoihin.

Merkitty: , , , ,
Julkaistu kohteessa Ei kategoriaa

Tuottajahaku kesäteatteriin 2023

Tukkateatteri hakee tuottajaa vuoden 2023 kesäteatteriesitykselle.

Työhön ohjeistetaan, mutta aikaisempaa tuotantokokemusta vaaditaan hakijalta. Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää Tukkateatterin hallitukselle pe 2.12.2022 mennessä. Hakijoille ilmoitetaan jatkosta ja kutsutaan haastatteluun joulukuussa.

Tuottajalta toivotaan yhteistyötaitoja ja projektinhallintataitoja sekä näkemystä ja kokemusta viestinnästä ja markkinoinnista. Arvostamme idearikasta ja oma-aloitteista työotetta sekä hyviä vuorovaikutustaitoja. Oma auto on toivottava.

Kokonaispalkkio työstä on 3500€. Työsuhde on määräaikainen ja se alkaa tammikuussa 2023 tai sopimuksen mukaan. Työ on osa-aikaista ja työ jakautuu noin puolen vuoden ajalle. Näytökset esitetään Ylöjärven museolla.

Hakemukset lähetetään pe 2.12. mennessä hallitus@tukkateatteri.fi ja lisätietoihin työtehtävästä ja siihen liittyvissä asioissa voi laittaa viestiä katri@tukkateatteri.fi.

(Arkistokuva näytelmästä Anarkistiprinsessa)
Julkaistu kohteessa Ei kategoriaa

Improvisaatioteatteri Snorkkeli esiintyy Tukkateatterilla marraskuussa!

Snorkkeli esiintyy Tukkateatterilla! Improvisaatioteatteri Snorkkeli palaa kolmen vuoden tauon jälkeen teatteritilaan tekemään impron kuningaslajia, pitkää improvisoitua näytelmää! 🎭

Snorkkelit valtaavat Tukkateatterin näyttämön improvisoiduilla näytelmillään vielä kahdesti tänä syksynä. Improvisoitu näytelmä tarkoittaa esitystä vailla käsikirjoitusta – eli käytännössä siinä voi tapahtua mitä vaan, ja missä vaan! Tätä et halua missata!

Tule viihtymään, vaikuttumaan ja ennen kaikkea pakoon pimeää marraskuuta Tukkateatterin ja improvisaation lämpöön! 🌞

Snorkkelin esityspäivät Tukkateatterilla:
pe 4.11.2022 klo 19.00
la 12.11.2022 klo 19.00

Liput: 18€ / 12€,
ENNAKKOON: holvi.com/shop/snorkkeli tai
OVELTA puolituntia ennen esitystä.
Huom! Tukkateatterin katsomo on pieni, joten suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon.

Esityksen kesto on n. 2h, sis väliajan.
Suositusikä 13+

Osoite: Laukontori 12, 33200 Tampere. Radiokirppiksen yläkerrassa, Kaijakan vieressä.
Huom! Tukkateatteri ei valitettavasti ole esteetön (kulku tilaan tapahtuu portaita pitkin, wc-tilat ovat ahtaat).

Yli 20-vuotias Tampereen improvisaatioteatteri Snorkkeli on tunnettu vahvasta osaamisestaan improvisoitujen näytelmien parissa. Esityksiä on nähty ympäri Suomen eri kokoisilla turuilla ja toreilla ja näyttämöillä. Syksyllä 2022 Snorkkelit nähdään ensi kertaa Tukkateatterin intiimillä näyttämöllä.
Lue lisää Snorkkelista osoitteesta www.snorkkeli.fi

Kuvassa on alkoisella pohjalla mustin pukeutuneita ihmisiä, joilla on erilaisia ilmeitä. Hahmot ovat portailla, mutta portaikkoa ei näy.
Improvisaatioteatteri Snorkkeli esiintyy Laukontorilla Tukkateatterilla marraskuussa.
Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa tapahtuma, vierailevat