Naamionäyttelemistä, ohjaajantyötä ja improa – kevään kursseille voi nyt ilmoittautua!

Tukkateatterilla on keväällä luvassa monipuolisesti erilaisia kursseja. Kurssit ovat avoimia kaikille.

Lue tarkemmin sisällöistä ja ilmoittaudu mukaan ilmoittautumislomakkeen kautta.

Julkaistu kohteessa tiedote

Tampereen Harrastajateatterifestivaali järjestetään 7.-9.12.

Tampereen Harrastajateatterifestivaali kokoaa harrastajateattereiden esityksiä tällä kertaa pikkujoulukauteen yhdelle viikonlopulle 7.-9.12.

Tukkateatterin ja Tampereen Ylioppilasteatterin tiloissa nähdään esityksiä viideltä eri teatterilta ja ryhmältä. Tukkateatteri on mukana Terveisiä parisuhteesta -esityksellään lauantaina 8.12. klo 19.

Tarkempaan ohjelmaan kannattaa tututustua Tampereen Harrastajateatterit ry:n kotisivuilla tai Facebook-tapahtumassa.

Julkaistu kohteessa tapahtuma, tiedote

20. juhlavuosi aloitetaan Juhlakattauksella

Tukkateatteri saavuttaa jo 20 vuoden iän ja koko vuosi 2019 juhlistetaan tätä merkkipaalua. Ohjelmistossamme on aina painotettu kantaesityksiä ja useasti myös kirjoittajat ovat löytyneet teatterin sisältä.

Tätä taustaa vasten on syntynyt juhlavuoden ensimmäinen ensi-ilta, Tukkateatterin Juhlakattaus, joka on kaksiosainen lyhytnäytelmäkavalkadi. Se sisältää itsenäisinä mutta yhtenäisinä osina Ensimmäisen kattauksen ja Toisen kattauksen.

Kattaukset on koottu avoimella tekstihaulla, jolla saatiin peräti 11 upeaa lyhytnäytelmätekstiä niin uusilta kuin vanhoiltakin tukkateatterilaisilta. Mukana työryhmässä on peräti viisi ohjaajaa ja näyttelijöitä huimat 15.

Kaksoisensi-iltaa vietetään lauantaina 26.1.2019. Ensin nähdään klo 16 alkaen Ensimmäinen kattaus ja klo 19 on vuorossa luonnollisesti Toinen kattaus. Esityksiä on luvassa 16.3. asti.

Katso tarkemmat tiedot sisällöistä, esitysajoista ja työryhmästä produktion omalta sivulta.

Julkaistu kohteessa Ei kategoriaa, näytelmä

Parisuhteellisia ja -suhteettomia totuuksia marras-joulukuussa

Lauantaina 17.11. klo 19 ensi-iltansa saa Terveisiä parisuhteesta.

Esitys antaa puheenvuoron miehille, naisille, erilaisille pariskunnille, ikäkausille ja salatuille totuuksille. Löytyykö puoliso kaveripiiristä tai huulia heinällä kutittamalla? Voiko pariskunnat jakaa lajeihin, entä voiko erota peiton vuoksi? Entä miten suuri määräysvalta erilaisilla karvoilla on suhteessa?

Päivi Haanpää ja Marika Riikonen ovat käsikirjoittaneet esityksen ja myös esittävät sen itse. Ohjauksesta vastaa Salla Heikkinen. Terveisiä parisuhteesta ammentaa samasta aihepiiristä kuin Haanpään ja Riikosen parin vuoden takainen esitys Parisuhdemonologit.

Tarkemmat esityspäivät ja muut tiedot löytyvät esityksen omilta sivuilta.

Julkaistu kohteessa näytelmä

Uusintaesitykset: livekuunnelma Ode to Plastic

Tukkateatterilla esitettävä Ode to Plastic on audiofiktiivinen teatterikuunnelma eli “livenä” tuotettu kuulokuva, joka tutkii suhdettamme muoviin. Kuulokuva tuo kuultavaksemme muovin äänen ja pohtii, millainen merkitys muovilla on yhteiskunnassamme, jossa elämme ja kasvamme muovin ympäröimänä.

Ode to Plasticissa muoviset esineet ja pakkausmateriaalit saavat uuden elämän työryhmän antaessa muoville äänen ja kuulijan mielikuvitukselle pääroolin. Kaikki äänitaideteoksessa kuultavat äänet tuotetaan teatteritilassa muovisin esinein ja ihmisäänin. Mitään teoksessa kuultavia ääniä ei ole nauhoitettu etukäteen.

Jokainen kuulija kuulee kuulokuvassa omanlaisensa tarinan: toiselle teos voi kertoa muovista, toiselle jostain aivan muusta. Kuulokuvan monitulkintaisuus on valtavan kiehtovaa
niin esiintyjille kuin kuulijoille, ohjaaja Terhi Meriläinen kertoo.

Esityksen kesto noin puoli tuntia. Esitys sisältää hiljaisia ja voimakkaita ääniä.

Lokakuun lisäesitykset

keskiviikkona 17.10. klo 18
torstaina 18.10. klo 18
lauantaina 20.10. klo 16 ja klo 18

Lisätietoja tilasta ja lippujen hinnoista http://tukkateatteri.fi/ohjelmisto/ode-to-plastic/

Merkitty:
Julkaistu kohteessa tiedote