Tukkateatterin Parisuhdemonologit ja Luvattu maa Työväen Näyttämöpäiville Mikkeliin

TIEDOTE, JULKAISUVAPAA 14.11.2017

Tukkateatterin esitykset Parisuhdemonologit ja Luvattu maa -suur(suomi)musikaali ovat tulleet valituiksi vuoden 2018 Työväen Näyttämöpäivät -festivaaleille Mikkeliin. Vuonna 2017 Tukkateatteri on Näyttämöpäiville valituista teattereista ainoa, jolta valittiin mukaan kaksi esitystä.

Katsomon kerta toisensa jälkeen täyttänyt Parisuhdemonologit sai kantaesityksensä Tukkateatterilla viime vuoden marraskuussa ja yleisöä taidokkaalla ohjauksellaan ja musiikillaan ihastuttanut Luvattu maa -suur(suomi)musikaali tämän vuoden syyskuussa.  Parisuhdemonologien ohjaaja ja tuottaja  Salla Heikkinen kertoo olevansa ylpeä koko Tukkateatterin puolesta. “Mahtavaltahan Työväen Näyttämöpäiville pääsy tuntuu, vieläpä kahdella esityksellä. Tämä tunnustus kertoo, että teemme Tukkateatterissa kiinnostavaa ja taiteellisesti korkeatasoista teatteria ”,  Heikkinen kertoo.

Työväen Näyttämöpäivät on yksi Suomen suurimmista teatterifestivaaleista. 42. kerran järjestettävälle harrastajateatterifestivaalille haki yhteensä 42 ryhmää, joista 12 valittiin tulevan festivaalin ohjelmistoon. Tämän vuoden esitysten valitsija, teatteriohjaaja Sirpa Riuttala kuvailee sukupuolirooleista kertovia Parisuhdemonologeja kuulijaystävälliseksi ja lämminhenkiseksi stand-up showksi. Luvattu maa -suur(suomi)musikaalissa häntä puolestaan kiehtoi sekä ekokriisi ajankohtaisena teemana että teeman ympärille rakennettu mielenkiintoinen ajatusleikki.

Muut valitut esitykset ovat Jyväskylän Huoneteatterin Sarasvatin hiekkaa, Kajaanin harrastajateatterin Beowulf & Grendel, Louhiteatterin (Eno) Kiitos kirjeestäsi, Ryhmä Neitilän (Kemijärvi) Pieta, Pyhtään Harrastajateatterin Viulunsoittaja katolla, Järvenpään Teatterin Vanja-eno, Tikkurilan Teatterin Tyttö ja Varis, Miinan montun talviteatterin (Hausjärvi) Aina joku eksyy, Legioonateatterin (Tampere) Pelko Pois, Rosemarie! ja Ilmaisukoulu Tuikkeen (Helsinki) Adding Machine – erään herra Zeron tarina.

Työväen Näyttämöpäivät ovat 26.-28.1.2018. Esitysaikataulu julkaistaan joulukuun alussa Näyttämöpäivien nettisivuilla www.tnp.fi ja liput tulevat myyntiin 8.1.2018. Parisuhdemonologeista on Tukkateatterilla kolme lisäesitystä pikkujoulukaudella; 5.12., 9.12. ja 13.12. Molemmista esityksistä on myöhemmin vahvistettavia lisänäytöksiä tammikuussa 2018.
Lisätietoja:

Salla Heikkinen
Tuottaja, Parisuhdemonologit
040 527 0542
salla.heikkinen@tukkateatteri.fi

Terhi Tuominen
Ohjaaja, Luvattu maa -suur(suomi)musikaali
050 339 3197
terhi.tuominen@tukkateatteri.fi

Emmi Nykänen
Tuottaja, Työväen Näyttämöpäivät
044 236 1817
emmi.nykanen@tnp.fi

Julkaistu kohteessa tiedote

Tukkateatterin lastennäytelmä haastaa ilmastonmuutoksen

Tukkateatterin uutuusnäytelmä Äiti-Aurinko ja Fuusiolapset ottaa uuden näkökulman ilmastonmuutokseen tekemällä aiheesta lastennäytelmän. Erityisesti yli 4-vuotiaille lapsille suunnattu näytelmä saa ensi-iltansa 28.10. 2017.

Lapsia pitää kannustaa itsenäiseen ajatteluun

Katri Hyötyläinen kirjoitti näytelmän aiheen ajankohtaisuuden vuoksi. ”Sain kimmokkeen näytelmän kirjoittamiseen, koska elämme aikaa, jolloin jo tiedostamme maapallon kantokyvyn rajallisuuden. Halusin näytelmässä pureutua tähän teemaan ja esittää tärkeitä asioita lapsille sopivaan tapaan”, Hyötyläinen kertoo.

Näytelmän päähenkilö Maapallo on huolissaan eläinten ja ihmisten voinnista. Miten ratkaista energiakriisi ja pitää huolta eliöistä saastuneella planeetalla? Taitavan ajattelun ja yhteistyön ansiosta hän löytää ratkaisun.

”Haluan näytelmälläni kannustaa lapsia itsenäiseen ajatteluun ja ennakkoluulojen hylkäämiseen. Tällaisina vaihtoehtoisten totuuksien aikana sen merkitys korostuu”, Hyötyläinen sanoo. ”Yhteistyöllä ja itsestäänselvyyksien taakse katsomalla voi syntyä jotain upeaa. Ei ole yhtään liikaa sanottu, että sillä voi vaikka pelastaa maailman. Se on tärkein viesti, jonka voi uudelle sukupolvelle antaa.”

Tukkateatterin juuret ovat lastenteatterissa

Lastennäytelmällä Tukkateatteri palaa juurilleen. 2000-luvun alkupuolella teatterissa valmistettiin lukuisia lastennäytelmiä.

Lapsiyleisö täytyy ottaa huomioon komiikalla ja näyttävällä visuaalisuudella. ”Tärkeintä oli luoda näytelmään miljöö, joka henkii avaruutta. Lavasteet ja tarpeisto on rakennettu ja valittu huolella. Vaatetuksesta vastaa Pikku Kakkostakin puvustanut Lauri Järvinen”, Hyötyläinen päättää.

 

Lisätietoja

Sini Kuparinen, tuottaja
sinieve.kuparinen@gmail.com

Julkaistu kohteessa tiedote

Chekhov näyttelijäntyön kurssi PERUTTU

Chekhov-näyttelijäntyön kurssi on peruttu kurssin ohjaajan odottamattoman aikataulumuutoksen vuoksi. Pyrimme järjestelemään kurssille uuden aikataulun myöhemmäksi ajankohdaksi.

Julkaistu kohteessa tiedote

Tukkateatterin avoimet ovet & casting 28.9. klo 18

Järjestämme syksyn avoimet ovet torstaina 28.9. klo 18.

Avoimissa ovissa esittelemme teatteriamme ja toimintaamme. Avoimissa ovissa toiminnastamme kiinnostuneiden on mahdollista liittyä mukaan teatteriimme. Teatterimme ei järjestä erillisiä pääsykokeita, eikä avoimiin oviin ole ennakkoilmoittautumista.

 

Castattavat produktiot

Avoimien ovien yhteydessä castataan (eli etsitään mm. näyttelijöitä, lavastajia, puvustajia, maskeeraajia, valo&ääniajajia/suunnittelijoita, sekä esim. tuotannosta ja markkinoinnista kiinnostuneita henkilöitä) kolmea ohjelmistoon tulossa olevaa produktiota:

- puuttuvaa näyttelijää Erik Forssin tänä syksynä ensi-iltansa saavaan Musta laatikko -näytelmään. Musta laatikko on absurdi kertomus teatterin maailmasta. Haussa miesnäyttelijä. Erik Forss: eforss.forss@googlemail.com

- etsitään työryhmää Terhi Tuomisen keväällä 2018 ensi-iltansa saavaan produktioon Kylmien kyytimies. Kylmien kyytimies on Antti Tuurin romaanin pohjalta dramatisoitu esitys ihmisestä, joka yrittää pysyä puolueettomana kansalaissodassa 1918. Terhi Tuominen: terhiannikki@gmail.com

- etsitään työryhmää Leena Sievän esineteatteriteokseen No hupsista!. No hupsista! kertoo perheenlisäyksestä ja siihen liittyvästä käänteestä. Mukana erilaisia näkökantoja, jotka toteutetaan esine/nukketeatterin keinoin. Leena Sievä: leena.sieva@hotmail.com

Mikäli olet kiinnostunut produktioista, muttet pääse paikalle, voit olla yhteydessä ohjaajiin.

 

Muu toiminta

Produktioiden lisäksi lokakuusta teatterillamme aloittaa ”uusien ryhmä”, jonka treenit huipentuvat helmikuussa 2018 demoesityksiin. Ryhmässä harjoitellaan erilaisia draamallisia itseilmaisun tapoja, kuten improa, prosessidraamaa sekä työstetään demonäytelmää aiheesta Avioero. 

Myös teatterin improryhmään voi liittyä ja tulla improilemaan loka-marraskuussa maanantaisin klo 20-22.

 

 
Lisätietoja avoimista ovista:

Katri Häti
Puheenjohtaja
katri.hati@tukkateatteri.fi

Julkaistu kohteessa tapahtuma

Luvattu maa -suur(suomi)musikaali ensi-illassa 8.9.

Luvattu maa -suur(suomi)musikaali saa ensi-iltansa tänään, perjantaina 8.9.2017 klo 19. Ensi-ilta on samalla Terhi Tuomisen ohjaaman ja käsikirjoittaman sekä Tahvo Hyötyläisen säveltämän teoksen kanta-esitys.

Luvattu maa on tamperelaisten harrastajateattereiden yhteistyöhankkeena syntynyt häikäisevä spektaakkeli ydintuhosta, Tapparan joukkuehengestä, mäyräkoira Nasdaqista sekä Hella Wuolijoesta, joka johdattaa meidät luvattuun maahan. Musikaalin kantaesitys nähdään Tukkateatterilla 8.9.2017.

Musikaalissa juhlitaan satavuotiaan Suomen itsenäisyyspäivää vuonna 2018; Olkiluoto 3 -ydinvoimala käynnistetään vuosien valmistelun jälkeen, mutta kaikki menee pahasti pieleen. Suomen maaperä tuhoutuu täysin, ja neljä pelastunutta – Pentti Linkola, Björn ”Nalle” Wahlroos, Tappara-fani Tavis sekä Nainen, jolla on tehtävä – lähtevät vaeltamaan kohti EU:n heille lupaamaa korvaavaa maapaikkaa, joka ei lopulta ole aivan sellainen kuin he ovat odottaneet.

Mikä pelastaisi nelikkomme? Uudesti syntynyt Hella Wuolijoki, Björn Wahlroosin tarkkavainuinen Nasdaq-mäyräkoira vai kenties EU:n tarjoamat välipalapatukat? Vai tarvitaanko sittenkin aitoa ja alkuperäistä Tapparan joukkuehenkeä?” Kietoutuu metsä hämärään, ei sinne ihmisjälki jää, vain huuto kaulushaikaran, nakutus valkoselkätikan.” laulaa Pentti Linkola kaipuutaan Karjalan koskemattomiin ikimetsiin.

Lisätiedot, esityspäivät, lippujen hinnat sekä teoksen traileri osoitteessa http://tukkateatteri.fi/ohjelmisto/luvattu-maa-suursuomimusikaali/

Julkaistu kohteessa tiedote