Tukkateatterin lastennäytelmä haastaa ilmastonmuutoksen

Tukkateatterin uutuusnäytelmä Äiti-Aurinko ja Fuusiolapset ottaa uuden näkökulman ilmastonmuutokseen tekemällä aiheesta lastennäytelmän. Erityisesti yli 4-vuotiaille lapsille suunnattu näytelmä saa ensi-iltansa 28.10. 2017.

Lapsia pitää kannustaa itsenäiseen ajatteluun

Katri Hyötyläinen kirjoitti näytelmän aiheen ajankohtaisuuden vuoksi. ”Sain kimmokkeen näytelmän kirjoittamiseen, koska elämme aikaa, jolloin jo tiedostamme maapallon kantokyvyn rajallisuuden. Halusin näytelmässä pureutua tähän teemaan ja esittää tärkeitä asioita lapsille sopivaan tapaan”, Hyötyläinen kertoo.

Näytelmän päähenkilö Maapallo on huolissaan eläinten ja ihmisten voinnista. Miten ratkaista energiakriisi ja pitää huolta eliöistä saastuneella planeetalla? Taitavan ajattelun ja yhteistyön ansiosta hän löytää ratkaisun.

”Haluan näytelmälläni kannustaa lapsia itsenäiseen ajatteluun ja ennakkoluulojen hylkäämiseen. Tällaisina vaihtoehtoisten totuuksien aikana sen merkitys korostuu”, Hyötyläinen sanoo. ”Yhteistyöllä ja itsestäänselvyyksien taakse katsomalla voi syntyä jotain upeaa. Ei ole yhtään liikaa sanottu, että sillä voi vaikka pelastaa maailman. Se on tärkein viesti, jonka voi uudelle sukupolvelle antaa.”

Tukkateatterin juuret ovat lastenteatterissa

Lastennäytelmällä Tukkateatteri palaa juurilleen. 2000-luvun alkupuolella teatterissa valmistettiin lukuisia lastennäytelmiä.

Lapsiyleisö täytyy ottaa huomioon komiikalla ja näyttävällä visuaalisuudella. ”Tärkeintä oli luoda näytelmään miljöö, joka henkii avaruutta. Lavasteet ja tarpeisto on rakennettu ja valittu huolella. Vaatetuksesta vastaa Pikku Kakkostakin puvustanut Lauri Järvinen”, Hyötyläinen päättää.

 

Lisätietoja

Sini Kuparinen, tuottaja
sinieve.kuparinen@gmail.com

Julkaistu kohteessa tiedote