Tukkateatterin syksyn koulutukset: Ohjaajantyön kurssi ja Chekhov näyttelijäntyön kurssi

Tukkateatteri järjestää syksyllä 2017 kevään tapaan muutaman kaikille avoimen teatteritaiteen ja -näyttelijäntyön kurssin. Ilmoittautumiset Suomen Harrastajateatteriliiton tuottajalle Mari Saariselle mari.saarinen@shtl.fi. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa.

 

Ohjaajantyön kurssi (16h)

Tavoitteena tutustua ohjaajantyön perusteisiin, jossa käydään läpi työprosessin kokonaissuunnittelun perusteita ja pureudutaan henkilöohjauksen tekniikkaan. Ohjaustyön lähtökohtana on tärkeää tunnistaa omat vahvuudet ja näkemys taiteen tekemisestä. Ennakkotehtävänä kurssille toivotaan osallistujan miettivän yhtä näytelmää / tarinaa, jonka haluaisi ohjata esitykseksi. Mieti muun muassa mikä on tyylilaji, kohdeyleisö, näyttämökoko/paikka, kesto ja alustava työryhmänkoko.

Ennakkotehtävää ei työstetä kuin kurssin suunnitteluosiossa. Käytännön tehtävän materiaali saadaan kurssilla, johon ei vaadita ennakkovalmistautumista. Tavoitteena on saada kurssille osallistujille käsitys ohjaajantyön työprosesseista ja antaa välineitä harjoitusvaiheen työhön.

Kurssin vetäjinä toimivat teatterialan freelancerit Katri Häti (FM teatterin ja draaman tutkimus) ja Terhi Tuominen (TIO). Molemmat ohjaavat, käsikirjoittavat ja dramatisoivat vuosittain eri työryhmille näytelmiä Suomen teatterikentällä; Katri Häti vuodesta 2005 ja Terhi Tuominen vuodesta 2000 lähtien.

Kurssiaika: 29.10. 10-16, 1.11. 17-21 ja 11.11. 11-16.
Hinta: 115€/hlö (Tukkateatterin jäsenet 105€/hlö)
Ilmoittautuminen päättyy 11.10. Ilmoittautumiset Suomen Harrastajateatteriliiton tuottajalle Mari Saariselle mari.saarinen@shtl.fi

 

Chekhov näyttelijäntyön kurssi 18.-19.11.2017 (12h)

M. Chekhov -tekniikka on psykofyysinen näyttelijäntyön tekniikka, joka on saavuttanut suosiota ympäri maailmaa. Työskentelyssä painotetaan mielikuvituksen ja kehon vapauttamista, sekä ”egon” hylkäämistä näyttelijän inpsiraation lähteenä. Työskentely on fyysistä, joten varustaudu hikoilemaan, ota mukaan avarakatseisuutesi ja leikkimielisyytesi.
Ennakkotehtava: Lue Anton Tsehovin Lokki 3 kertaa (ennakkotehtavaa tarkennetaan kohtausten osalta osallistujalistan saavuttua)

Michael Chekhov (Mikhail Tsehov) oli näytelmäkirjailija Anton Tsehovin veljenpoika ja Stanislavskin ”lempi”näyttelijä. Chekhov -tekniikka soveltuu sekä teatteri- että elokuvanäyttelemiseen.

Vetäjä: Ohjaaja, näyttelijä ja näyttelijäntyönopettaja Marjo-Riikka Mäkelä

Kurssiaika: 18.-19.11.2017 la klo 12-18 ja su klo 11-17
Hinta: 125€/hlö (Tukkateatterin jäsenet 105€/hlö)
Ilmoittautuminen päättyy 2.11.2017. Ilmoittautumiset Suomen Harrastajateatteriliiton tuottajalle Mari Saariselle mari.saarinen@shtl.fi

Julkaistu kohteessa tiedote