Tukkateatterin Parisuhdemonologit ja Luvattu maa Työväen Näyttämöpäiville Mikkeliin

TIEDOTE, JULKAISUVAPAA 14.11.2017

Tukkateatterin esitykset Parisuhdemonologit ja Luvattu maa -suur(suomi)musikaali ovat tulleet valituiksi vuoden 2018 Työväen Näyttämöpäivät -festivaaleille Mikkeliin. Vuonna 2017 Tukkateatteri on Näyttämöpäiville valituista teattereista ainoa, jolta valittiin mukaan kaksi esitystä.

Katsomon kerta toisensa jälkeen täyttänyt Parisuhdemonologit sai kantaesityksensä Tukkateatterilla viime vuoden marraskuussa ja yleisöä taidokkaalla ohjauksellaan ja musiikillaan ihastuttanut Luvattu maa -suur(suomi)musikaali tämän vuoden syyskuussa.  Parisuhdemonologien ohjaaja ja tuottaja  Salla Heikkinen kertoo olevansa ylpeä koko Tukkateatterin puolesta. “Mahtavaltahan Työväen Näyttämöpäiville pääsy tuntuu, vieläpä kahdella esityksellä. Tämä tunnustus kertoo, että teemme Tukkateatterissa kiinnostavaa ja taiteellisesti korkeatasoista teatteria ”,  Heikkinen kertoo.

Työväen Näyttämöpäivät on yksi Suomen suurimmista teatterifestivaaleista. 42. kerran järjestettävälle harrastajateatterifestivaalille haki yhteensä 42 ryhmää, joista 12 valittiin tulevan festivaalin ohjelmistoon. Tämän vuoden esitysten valitsija, teatteriohjaaja Sirpa Riuttala kuvailee sukupuolirooleista kertovia Parisuhdemonologeja kuulijaystävälliseksi ja lämminhenkiseksi stand-up showksi. Luvattu maa -suur(suomi)musikaalissa häntä puolestaan kiehtoi sekä ekokriisi ajankohtaisena teemana että teeman ympärille rakennettu mielenkiintoinen ajatusleikki.

Muut valitut esitykset ovat Jyväskylän Huoneteatterin Sarasvatin hiekkaa, Kajaanin harrastajateatterin Beowulf & Grendel, Louhiteatterin (Eno) Kiitos kirjeestäsi, Ryhmä Neitilän (Kemijärvi) Pieta, Pyhtään Harrastajateatterin Viulunsoittaja katolla, Järvenpään Teatterin Vanja-eno, Tikkurilan Teatterin Tyttö ja Varis, Miinan montun talviteatterin (Hausjärvi) Aina joku eksyy, Legioonateatterin (Tampere) Pelko Pois, Rosemarie! ja Ilmaisukoulu Tuikkeen (Helsinki) Adding Machine – erään herra Zeron tarina.

Työväen Näyttämöpäivät ovat 26.-28.1.2018. Esitysaikataulu julkaistaan joulukuun alussa Näyttämöpäivien nettisivuilla www.tnp.fi ja liput tulevat myyntiin 8.1.2018. Parisuhdemonologeista on Tukkateatterilla kolme lisäesitystä pikkujoulukaudella; 5.12., 9.12. ja 13.12. Molemmista esityksistä on myöhemmin vahvistettavia lisänäytöksiä tammikuussa 2018.
Lisätietoja:

Salla Heikkinen
Tuottaja, Parisuhdemonologit
040 527 0542
salla.heikkinen@tukkateatteri.fi

Terhi Tuominen
Ohjaaja, Luvattu maa -suur(suomi)musikaali
050 339 3197
terhi.tuominen@tukkateatteri.fi

Emmi Nykänen
Tuottaja, Työväen Näyttämöpäivät
044 236 1817
emmi.nykanen@tnp.fi

Julkaistu kohteessa tiedote