Juhlavuoden päättää Monsteri olohuoneessa

Tukkateatteri on viettänyt 20-vuotisjuhlavuottaan neljän upean produktion voimin. Juhlavuoden ohjelmisto on valittu varta vasten juhlistamaan tätä merkkipaalua!

Synttärivuoden etkot aloitti kaksiosainen Tukkateatterin Juhlakattaus, jossa nähtiin yhteensä 11 lyhytnäytelmää teatterin uusilta ja vanhoilta tekijöiltä. Juhlakattaus, tuttavallisemmin Juhlis, edusti teatterimme itsekirjoitettujen näytelmien perinnettä. Tyylilajeja lyhytnäytelmissä nähtiin lähes yhtä monta kuin itse tekstejä, kun viisi uutta ja vanhaa ohjaajaa taikoivat tekstit ihasteltavaksemme näyttämölle.

Kakkukynttilöitä päästiin puhaltelemaan juhlavuoden toisessa ensi-illassa, kun teatterimme puheenjohtaja Katri Häti ohjasi makoisan tulkinnan Harold Pinterin Syntymäpäiväjuhlat -näytelmästä. Tämä marenkipala suli katsojan suussa, kun teatterimme näytti osaamistaan haastavan tekstin, vahvan näyttelijätyön ja kauniin visuaalisen elämyksen herkkupalana.

Kesällä tanssahtelimme juhlatunnelmissa Tampereen Teatterikesän OFF-ohjelmistoon kolmella esityksellä sekä Tapahtumien yöhön yhdellä esityksellä ja juhlimme yhteisöllisesti Tukkateatterin jäsenistön kesken kulunutta 20 vuotta.

Suolaista naposteltavaa juhlapöytään tarjosi vuoden klassikkotulkintamme HC Macbeth. Ohjaajakonkarimme Terhi Tuominen läimäytti juhlapelit käyntiin ja sinkautti Shakespearen klassikkotekstin jääkiekkomaailmaan. Perinteinen ja moderni teatteri kahakoi esityksessä kiivaan ottelun, joka päättyi mahtaviin kultajuhliin tiimin lyödessä limpun suoraan ylämummoon!

Pikkujouluihin vedettiin korkkarit kattoon railakkaasti yhteistyöproduktio Best Friends Forever työryhmän kanssa. Juhlahekumointimme keskellä meidät yllätti vielä ilouutinen, kun Päivi Haanpään ja Marika Riikosen kirjoittama ja esittämä Terveisiä parisuhteesta valittiin Työväen Näyttämöpäiville Mikkeliin. Tammikuussa 2020 siis lisäesityksiä luvassa!

Nyt juhlavuoden lopuksi päräytämme vielä jännittävän rumpusoolon käyntiin, kun huoneteatterimme valtaa David Greigin käsikirjoittama Monsteri olohuoneessa. Kaoottinen komedia kutkuttelee meitä Anne Kareman leikittelevällä ohjauksella, ja juhlatunnelman esityksen äänimaailmaan on luonut Terhi Meriläinen. Monsteri saapuu olohuoneeseemme 30.11. ja ilahduttaa aina helmikuulle saakka. Tule viettämään kanssamme synttärijuhliemme jatkoja! Lisätietoja Monsteri olohuoneessa esityksestä löydät täältä.

Julkaistu kohteessa näytelmä, tiedote