Tulossa toukokuussa: Maailmanlopun hyvä ihminen

Löytyykö kaaoksen keskeltä hyviä ihmisiä?

”En ajatellut loppuni tulevan näin. Että PUM, otan kaikki mukaani. Perheeni, tuttavani, kaikki, koko ihmiskunnan. Luulin kuolevani yksin. Halusin kuolla yksin. Olen ollut pirun väsynyt elämään jo pitkään. Ajatellut, että antakaa minun mennä, pärjäilkää te. Ratkaiskaa keskinäiset riitanne, tasapainotelkaa itsekkyytenne ja kestävän kehityksen periaatteittenne välillä, pitäkää huolta terveydestänne ja elämänuskostanne vaikeuksienkin keskellä. Mutta ei minun annettu lähteä.”
– Isoäiti

Kuvassa kolme ihmistä kosmisessa maisemassa. Kaikilla on jännittyneet, vihaiset ja pelokkaat ilmeet. Keskellä oleva ihminen puristaa silmiään kiinni ja pitelee sylissään jotain esinettä.
Maailmanlopun hyvä ihminen on kantaesitys ja saa ensi-iltansa Tukkateatterilla

Toukokuussa Tukkateatterilla odotetaan ja pelätään maailmanloppua Taru Kumara-Moision ohjaamassa ja käsikirjoittamassa kantaesityksessä Maailmanlopun hyvä ihminen.

Näytelmä sai alkunsa käsikirjoittaja-ohjaajan omasta kuolemanpelkopaniikista, tekoälykokeiluista ja rakkaudesta Brechtin näytelmien syvän inhimilliseen ajatusmaailmaan, josta myös tämä teos ammentaa.

Maailmanlopun hyvä ihminen on tragikomedia maailmanlopun pelosta. On perheyhteisö, loputon uutisvirta asteroidivaarasta ja tarve selviytyä. Tekoälysovellus kirjoittaa muistokirjoituksen ihmiskunnalle ja paniikki kasvaa. Isoäidille kiljuvat perheenjäsenet ovat kuin eläimiä, rakkaita ja raskaita samaan aikaan. Kaaoksen keskellä saattaa silti nähdä, mikä elämästä tekee mielekästä, millaisia selviytymisstrategioita kullakin on ja miten voi taistella pelkojaan vastaan.

Onko meistä moneksi? Tarvitsemmeko välillä sivupersoonia jaksaaksemme? Kuinka tärkeää on jaksaa? Millä keinoin voimme auttaa toinen toisiamme? Miten voitamme kuolemanpelkomme? Toimiiko tiivis yhteisö voimavarana, taistelutantereena vai kahleena? Voiko hopepunk-asenne haastaa raamatullisen apokalypsin?

Näyttämöllä: Katariina Bröms, Miranda Haapanen, Jutta Kantar, Maria Laine, Anni Louhelainen, Niko Ranta, Juliaana Räsänen, Sakke Sikiö, Saara Sillanpää ja Pinja Viitala

Liput:

20 € peruslippu
10 € lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät

Varaa liput:

> kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen kautta tai
> lippuvaraukset@tukkateatteri.fi tai
> p. 041 440 5022 (soitto, txt, whatsapp)

Kesto n. 1,5 h väliajan kanssa

Esityksiä aikavälillä 12.5. – 1.6.2023 Tukkateatterilla (Laukontori 12, Tampere)
Katso tarkat esityspäivät ja lisätiedot klikkaamalla > tästä

Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä, tiedote