Majakanvartija palaa lisäesityksin elokuussa – varaa liput nyt!

”Todella kaunis, vähäeleinen, surumielinen ja hieno esitys!” [Paljon melua teatterista]

”Takuuvarmaa TukkaTeatteria: toimivaa, osaavaa, älykästä, sisällöltään rikasta ja koskettavaa… harvoin saa kokea vastaavaa ammattiteattereissakaan.” [katsojapalaute]

Majakanvartija palaa lisäesityksillä. Kuva: Jussi Kurkimäki

Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa palaa Tukkateatterille kolmella lisäesityksellä elokuussa 2022! Lisäksi neljäs lisäesitys järjestetään Jyväskylän Kaupunginteatterissa 20.8.2022.

Lisäesitysten esityspäivämäärät ovat:
pe 12.8. klo 19
la 13.8. klo 19
ke 17.8. klo 19
(la 20.8. klo 11) Jyväskylä, Harrastajateatterikesä. HUOM. Liput varataan > lippu.fi

Majakanvartijan maalis-huhtikuussa 2022 ollut esityskausi oli lähes kokonaan loppuunmyyty, eivätkä kaikki halukkaat päässeet katsomoon. Jos siis jäit ilman katsomopaikkaa keväällä, on nyt hyvä hetki kokeilla onnea uudelleen! Suosittelemme, että varaat liput mahdollisimman nopeasti, niin varmistat paikkasi lisäesityksissä. 👏🏼

Varaa liput: puhelimitse 041 440 5022 TAI sähköpostilla lippuvaraukset at tukkateatteri.fi TAI tällä lomakkeella (klik). Varatut liput tulee lunastaa esityspäivinä klo 16-18.30 välillä. Lunastamattomat liput vapautetaan myyntiin! Varaamalla lipun Majakanvartijaan sitoudut perumaan varauksesi välittömästi, mikäli et pääsekään tulemaan.

Majakanvartija on näytelmä rohkeudesta, rakkaudesta ja taiteesta. Anna Krogeruksen ja hänen työryhmänsä alkuperäistekstissä (2016, Teatteri Avoimet Ovet) seikkaillaan anonyymien muumiriippuvaisten kokouksista absurdeihin väitöstilaisuuksiin, sukelletaan omiin muistoihin, pohditaan omaa taiteilijaksi kasvamisesta sekä sitä, kenestä on kasvanut vahva silmukka. Tahvo Hyötyläisen säveltämä uniikki, kaunis musiikki kuljettaa katsojaa läpi Tove Janssonin elämän ja rantalaiturilta aina Kummelskärin majakalle asti – ja siitäkin eteenpäin. Tukkateatterille teoksen on ohjannut ja sovittanut Minerva Kettukuja.

Majakanvartija valittiin Harrastajateatterikesän 2022 ohjelmistoon!! Harrastajateatterikesä järjestetään Jyväskylässä, eli esitys on nähtävissä yhtenä päivänä myös Keski-Suomessa. Liput Harrastajateatterikesässä nähtävään esitykseen saat täältä.

Majakanvartijan työryhmä Tukkateatterilla:

Ohjaus ja sovitus: Minerva Kettukuja
Musiikki ja sävellys: Tahvo Hyötyläinen
Musiikki, viulu ja alttoviulu: Pauliina Lehtinen
Tuotanto: Jenna Lahti, Senja Veijalainen ja Minerva Kettukuja
Valokuvat: Jussi Kurkimäki, Minerva Kettukuja, Senja Veijalainen
Puvustaja ja tarpeisto: Leena Sievä
Lavastaja: Marko Itkonen
Animaatiot: Adrian Lui
Graafinen suunnittelu: Hanne Vuorela
Valosuunnittelu: Minerva Kettukuja
Tekniikka Majakanvartijan lisäesityksissä: Juho Laitinen (äänet), Minerva Kettukuja (valot)
Näyttämöllä: Leila Ahonen, Päivi Rötsä, Marja Suurpalo

Lue lisää esityksestä ja katsojapalautteita Majakanvartijan omalta sivulta täältä: www.tukkateatteri.fi/majakanvartija

Majakanvartijan esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma.
Tove Jansson on Moomin Characters Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. Tämä tuotanto on toteutettu Moomin Characters Oy:n luvalla. Esityksen sisältö on fiktiivinen.

tummasävyisellä taustalla näkyy keskellä graafinen teksti Majakanvartija. Vasemmalla reunassa on sinertävä majakka, jonka alla on harmaita kiviä. Majakan kolmessa ikkunassa on valot. Majakan vasemmalla puolella loistaa suuri oranssisävyinen kuu.
Tukkateatteri on Vuoden 2022 Harrastajateatteri! Grafiikka: Hanne Vuorela
Merkitty: , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä, tapahtuma

Helsinkiläinen Teatteri Kultsa vierailee Tukkateatterilla 1.10.

Pitkään ideatasolla muhinut esitysvaihto helsinkiläisen Teatteri Kultsan kanssa toteutuu vihdoin!

Koska Tampere on sekä Suomen teatteripääkaupunki että sarjakuvapääkaupunki, Helsingin Sörnäisissä toimiva Teatteri Kultsa (avautuu uuteen välilehteen) haluaa välttämättä tuoda Yhesti yhes paikasesityksen sarjakuvataiteilija Ville Pirisen kotikaupunkiin osana Tukkateatterin kanssa toteutettavaa esitysvaihtoa.

Teatteri Kultsan Yhesti Yhes paikas – vinoja tarinoita Suomesta (avautuu uuteen välilehteen) nähdään Tukkateatterin lavalla lauantaina 1.10. klo 16.00 ja 19.00.

Episodiesitys Yhesti yhes paikas – vinoja tarinoita Suomesta (avautuu uuteen välilehteen) vyöryttää eteemme rujoja kaupunkitarinoita Suomesta. Tarinoita, jotka tapahtuivat yhesti ihan oikeasti yhelle tyypille yhes paikas.

20 tarinassa saamme tutustua muun muassa erittäin onnettomuusalttiiseen liikunnanopettajaan, kummitusjuttuja kertovaan päiväkodin siivoojaan, yleisen saunan lauteilla kykyjään esittelevän entiseen voimistelijaan — ja Taru Valkeapäähän! 

Yhesti yhes paikas perustuu Ville Pirisen kymmenosaiseen Yhesti yhes paikas -sarjakuvaan (2009-2017) ja päättää Jalmari Jalosen dramatisoimien kotimaisten sarjakuvateosten trilogian, jonka edeltävät osat olivat Strippiklubi Fingerpori (2011-2016) ja FOK_IT – Viides vuodenaika (2020).

Yhesti yhes paikas -esityksessä lavalla nähdään Suvi Kosela, Mika Suutari, Heini Reynolds ja Petri Peltoniemi.

Lisää Teatteri Kultsasta, esityksestä ja työryhmästä voit lukea Kultsan nettisivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Liput

Lippuja esityksiin voit varata ja ostaa Teatteri Kultsan omasta verkkokaupasta (avautuu uuteen välilehteen).

Ei varauksia Tukkateatterin kautta, vaan kaikki varauksetkin siis Teatteri Kultsan verkkokaupasta.

Merkitty: , , ,
Julkaistu kohteessa tiedote, vierailevat

Lipputarjouksia Ratina Shopping Festivaleilla 16.-17.9.

Olemme mukana Kauppakeskus Ratinan Shopping Festival -tapahtumassa (linkki avautuu uuteen välilehteen) pe-la 16.-17.9. klo 10-18. Myyntipöytämme löytää kauppakeskuksen Basaari-alueelta (1. krs).

Tapahtumassa myymme tarjouslippuja à 15 € (norm. 20 €) syksyn esityksiimme 7Mannerta ja Tribadien (t)yöt ja päivät sekä kerromme muusta ohjelmistostamme.

Tervetuloa kuulemaan lisää syksyn ohjelmistosta ja tekemään edullisia lippuostoksia pe-la Ratinaan!

Merkitty: , ,
Julkaistu kohteessa tapahtuma, tiedote

Majakanvartija vierailee Tikkurilan Teatterissa 18.9. klo 17

Vielä kerran Majakanvartija! Saimme kunnian päästä kutsuttuna esittämään Majakanvartijaa nyt myös pääkaupunkiseudulle. Tukkateatterin version Majakanvartijasta voi nähdä vielä viimeisen kerran, tällä kertaa esityspaikkana on Tikkurilan Teatteri Vantaalla. Esityksen jälkeen on keskustelutilaisuus yleisön ja työryhmän kanssa.

Tamperelaisen Tukkateatterin katsomoita kerta toisensa jälkeen täyttänyt Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa -vierailuesitys nähdään Tikkurilan Teatterissa ainutkertaisesti sunnuntaina 18.9. klo 17.00. Esityspaikkana on Kulttuuritehdas Vernissan Vernissasali. HUOM! ESITYSPAIKKA ON ESTEETÖN!

Majakanvartija valittiin 17 hakijan joukosta esiintymään myös Jyväskylään Harrastajateatterikesään. Valinnat ohjelmistosta teki Jenni Kokander.

”Tämä näytelmä pitää sisällään kaiken. Ihmisyyden, taiteen, meren, sadun, tarinat ja sattumukset. Esitys pohtii perimmäisiä kysymyksiä olematta pateettinen tai raskas. Sen ilmava muoto antaa mahdollisuuden katsoa välillä tilanteita tiukassa lähikuvassa intiimisti ja hypätä sitten valtameren kokoisiin maisemiin. Yksinkertaiset, mutta tarkat näyttämökuvat tekevät tästä nykynäytelmästä helppoa ja viihdyttävää katsottavaa. Näyttelijöiden luonteva, rauhallinen ja vapaa ilmaisu saa nauramaan kyynelten läpi. Tästä esityksestä jää yksinkertaisesti hyvä olo.”

Majakanvartija tuo lavalle joukon hahmoja, joista jokaiselle katsojalle riittää samaistumispintaa iästä riippumatta. Oman identiteetin ja äänen löytäminen, epävarmuuden sietäminen, rakastaminen ja luopuminen ovat teemoja, jotka koskettavat meitä kaikkia. Jokainen meistä myös peilaa itseään muihin ja muista sekä hakee hyväksyntää – kuka milläkin tavalla. Näytelmän naishahmot käyvät läpi elämäänsä suhteessa ihailemaansa Tove Janssoniin ja tämän elämän eri vaiheisiin. Voiko kuka tahansa päättää elää kuin Tove Jansson? Voiko Toven kutsua apuun vaikeassa tilanteessa? Neuvooko Tove? Voiko kukaan rakastaa Tove Janssonia enempää tai paremmin kuin hän, joka tietää ja on lukenut Tovesta kaiken?

Anna Krogeruksen ja hänen työryhmänsä alkuperäistekstissä (2016, Teatteri Avoimet Ovet) seikkaillaan anonyymien muumiriippuvaisten kokouksista absurdeihin väitöstilaisuuksiin sekä sukelletaan omiin muistoihin ja mietitään, kenestä on kasvanut vahva silmukka. Tahvo Hyötyläisen säveltämä uniikki, kaunis musiikki kuljettaa katsojaa läpi Tove Janssonin elämän ja rantalaiturilta aina Kummelskärin majakalle asti – ja siitäkin eteenpäin. Tukkateatterille teoksen on ohjannut ja sovittanut Minerva Kettukuja.

Työryhmä Tukkateatterilla:

Käsikirjoitus: Anna Krogerus ja työryhmä, 2016
Ohjaus ja sovitus Tukkateatterille: Minerva Kettukuja
Musiikki ja sävellys: Tahvo Hyötyläinen
Musiikki, viulu ja alttoviulu: Pauliina Lehtinen
Tuotanto: Jenna Lahti, Senja Veijalainen ja Minerva Kettukuja
Valokuvat: Jussi Kurkimäki, Minerva Kettukuja, Senja Veijalainen
Puvustaja ja tarpeisto: Leena Sievä
Lavastaja: Marko Itkonen
Animaatiot: Adrian Lui
Graafinen suunnittelu: Hanne Vuorela
Valosuunnittelu: Minerva Kettukuja
Tekniikka esityksissä: Juho Laitinen, Aino Tarvainen, Minerva Kettukuja
Näyttämöllä: Leila Ahonen, Päivi Rötsä, Marja Suurpalo

Esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma. Tove Jansson on Moomin Characters Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. Tämä tuotanto on toteutettu Moomin Characters Oy:n luvalla. Esityksen sisältö on fiktiivinen.

Esityksen kesto: n. 2h sisältäen väliajan, esityksen jälkeen keskustelutilaisuus työryhmän ja yleisön kanssa
Esityspaikka: Vernissasali, Kulttuuritehdas Vernissa, 1. kerros., Tikkurilantie 36, Vantaa

Osta liput etukäteen NetTicketistä: NetTicket. Lippuja ei voi varata Tukkateatterin kautta.

Tikkurilan Teatteri:

www.tikkurilanteatteri.fi/index.php/esitykset-2/majakanvartija-2/

Majakanvartijan oma produktiosivu:

www.tukkateatteri.fi/majakanvartija

Merkitty: , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä, tapahtuma, tiedote

Majakanvartijan 17.8. klo 19 esitys on peruttu

MAJAKANVARTIJAN KESKIVIIKON 17.8. KLO 19 ESITYS ON PERUTTU SAIRASTAPAUSTEN VUOKSI.

Niinhän siinä sitten kävi, että sairastapauksilta ei vältytty meidänkäään proggiksessa. 🙄 Olemme niin pahoillamme! Peruminen on erityisen ikävää, kun kyseessä on loppuunvarattu esitys. 😞

OLEMME OLLEET TÄNÄÄN 16.8. KAIKKIIN LIPUN VARANNEISIIN YHTEYDESSÄ HENKILÖKOHTAISESTI. Mikäli et ole saanut yhteydenottoa, olethan yhteydessä meihin 041 440 5022.

Majakanvartijan KORVAAVA ESITYS JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 23.8. KLO 19!! 🌊 Mikäli sinulla on ollut lippu varattuna keskiviikolle, siirto tiistaille onnistuu helposti ja suoraan ilmoittamalla.

Esitys ei ole enää loppuunvarattu, joten jos tiistai sopii sinulle, saat varattua Majakanvartijaan lippuja numerosta 041 440 5022 tai osoitteesta tukkateatteri.fi/liput .

Lisäksi olemme varmoja, että lauantaihin mennessä olemme jo täysissä sielun ja ruumiin voimissa, ja pääsemme esittämään myös Harrastajateatterikesään Jyväskylään. 🥳 Nähdään näistä takaiskuista huolimatta esityksissä!

Merkitty: , , , ,
Julkaistu kohteessa tiedote

Robert McNamara vierailee Tukkateatterilla Teatterikesä OFF:ssa!

Yhdysvaltalainen Robert McNamara saapuu Yhdysvalloista osaksi Tampereen Teatterikesän OFF-oheisohjelmaa klassikkoesityksellään ja pistää pohtimaan kysymyksiä vapaan tahdon, kasvissyönnin ja eläinoikeuksien äärellä. Franz Kafkan novelliin perustuva monologi nähdään Tukkateatterilla Teatterikesä OFF:ssa kahdesti:

pe 5.8. klo 20 ja
la 6.8. klo 16.


Esityksen kesto on n. 1h 5min. Ikäsuositus 16+. Esityskieli on englanti.

Liput

15 / 10 € (alennukseen ovat oikeutettuja opiskelijat ja eläkeläiset)
Lippuja esitykseen EI VARATA Tukkateatterin kautta, vaan seuraavalla tavalla:

Lippuvaraukset ennakkoon:
sähköpostilla: off(at)teatterikesa.fi
tai puhelimitse: 03 223 1066, ma–pe klo 11–16

Lippujen osto ja lunastus esityspaikalla: maksu ainoastaan käteisellä.

Monologiteos: Report to an Academy / Selonteko Akatemialle (suom.)

Punaiseksi Pietariksi nimetty apina on kehittynyt ihmisen kaltaiseksi. Hän esittää kiehtovan tarinan muutoksestaan ja inhottavia yksityiskohtia entisestä apinan elämästään huipputieteelliselle akatemialle.

Report to an Academy perustuu saksankielisen böömiläisen kirjailijan Franz Kafkan kirjoittamaan novelliin. Esityksen on sovittanut monologiksi saksalainen ohjaaja Gabriele Jakobi.

LUE LISÄÄ TEATTERIKESÄ OFF:N SIVUILTA!
> https://www.teatterikesa.fi/ohjelmisto/off-tampere/report-to-an-academy-1/

Kuka?

Robert McNamara on Scena Theaterin perustaja ja taiteellinen johtaja Washington DC:ssä. Hän on ohjannut 34 kautta sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Hänen työnsä ulottuu ajattomista klassikoista moderneihin mestariteoksiin, ja hän on lavastanut lukuisia ensi-iltoja molemmin puolin Atlanttia. Robertia pidetään suurten eurooppalaisten näytelmien auktoriteettina. Hän on opettanut draamaa, näyttelemistä ja kirjallisuutta arvostetuissa kouluissa ja teatterissa Washington DC:n alueella.

Robert McNamara, Scena Theater
Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä, tapahtuma, tiedote, vierailevat