Ohjelmistohaku 2022 on nyt auki. 🔥

Ohjelmistohaku on auki!

Tukkateatteri hakee ohjelmistoa vuodelle 2022! Olemme erityisen kiinnostuneita kantaesityksistä ja klassikoiden uusista tulkinnoista. Ohjelmistotarjouksen tekijän ei tarvitse olla Tukkateatterin jäsen, mutta saatamme velvoittaa liittymistä voidaksemme hyväksyä tarjouksen. Ohjelmistotarjous tulee lähettää hallitus[at]tukkateatteri.fi viimeistään 31.8.2020 mennessä.

Vuosikokouksessa valittu uusi hallitus käsittelee kaikki saapuneet hakemukset ja kutsuu valitsemansa ohjaajat keskustelemaan tarjouksestaan ohjelmistokokoukseen, jonka perusteella ohjelmisto valitaan. Varaudu siis tulemaan paikalle ja esittelemään ohjaustarjouksesi 12.9.2020 alkaen klo 12.

Vapaita mahdollisia ensi-iltoja vuodelle 2022 ovat alku- ja loppukevät, kesä, alku- ja loppusyksy. Esitäthän ensisijaisen sekä muut mahdolliset toiveesi ensi-illan ajankohdista ohjelmistotarjouksesi yhteydessä.

Produktioehdotukseen tulisi liittää seuraavat tiedot:

 • esityksen nimi tai työnimi
 • tietoa ohjaajan osaamisesta ja kokemuksesta
 • esityksen teema/sanoma: mitä esitys käsittelee, miksi haluat sen tehdä ja miksi se pitäisi tehdä juuri Tukkateatterissa sekä alustavia tietoja esityksen tyylilajista ja toteutuksesta
  Huom! Mieti kaksi asiaa, joista saisi uutisen eli mieti, mikä esityksessäsi on niin kiinnostavaa, että joku ihminen tai tietty porukka haluaisi tulla sen katsomaan
 • ajatus ensi-illan ja esityskauden ajankohdaksi sekä mahdollisia lisätietoja aikataulurajoitteista 
 • alustavia tietoja työryhmästä (tuottajan nimi, näyttelijöiden määrä)
 • esitettävä teksti tai kirjallinen esityskonsepti, mikäli esitys ei ole tekstilähtöinen
 • alustava budjettisuunnitelma: tekijänoikeudet ja niiden hinta, hintavat lavastukselliset/puvustukselliset/tekniset tarpeet ym.


Ohjelmistotarjous on vapaamuotoinen, suosituspituus kuitenkin maksimissaan kaksi-kolme Word-liuskaa (+esitysteksti). Mitä informatiivisempi tarjous on, sen paremmat mahdollisuudet sillä on. Huomioithan, että ohjelmistotarjous on sitova sen tullessa hyväksytyksi ohjelmistokokouksessa.

Tukkateatteri ei lähtökohtaisesti pysty maksamaan ohjauspalkkiota, mutta toiveen palkkiosta (esim. tekijänoikeudet käsikirjoituksesta) saa liittää hakemukseen mukaan. Työryhmä saa myös hakea palkkioihin rahaa avustusten ja apurahojen kautta ja siihen myös kannustamme!

Tukkateatterin hallitus pidättää oikeuden ohjelmiston valintaan ja siihen liittyviin muutoksiin 2022 ohjelmistosuunnittelussa.

Mikäli ohjaustarjoukseen liittyen herää kysymyksiä, toivomme oltavan yhteydessä Tukkateatterin hallitukseen hallitus[at]tukkateatteri.fi

Tukkateatteri hakee ohjelmistoa vuodelle 2022.
Merkitty: , , , , , ,
Julkaistu kohteessa tiedote

Tervetuloa Tukkateatterin avoimiin oviin!

Hiphei, avoimet ovet on jälleen täällä!

Tervetuloa Tukkateatterin avoimiin oviin keskiviikkona 9.9.2020 klo 18!

HC Macbeth -hahmot makaavat lattialla pääkallojen kanssa.

Haaveiletko teatterin tekemisestä? Nyt on tilaisuus aloittaa uusi harrastus, nimittäin Tukkateatteri järjestää avoimet ovet teatterimme tiloissa, osoitteessa Laukontori 12. Haemme teatterillemme uusia jäseniä kaikkiin teatterin osa-alueisiin (näytteleminen, ohjaus, puvustus, tekniikka, tuotanto, lavastus jne.). Olit sitten kokenut tai kokematon, jos olet innostunut ja valmis sitoutumaan niin Tukkateatteri voi olla juuri sinun paikkasi!

Huom! Avoimet ovet eivät ole pääsykokeet vaan rento tilaisuus tutustua meihin ja meidän sinuun, mutta varaudu tilaisuuteen pukeutumalla vaatteisiin, joissa pystyt liikkumaan. Emme valitettavasti voi ottaa jäseneksemme alle 18-vuotiaita, mutta yläikärajaa ei teatterimme tunne. Täytäthän alla olevan kyselyn, jota käytämme pohjana illan aikana kun tutustumme teihin!

Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Tilaan mahtuu 30 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Jos olet ilmoittautunut, mutta et jostain syystä pääsekään paikalle niin ilmoitathan niin tiedämme antaa paikan seuraavalle halukkaalle. 😊

Tilaisuuteen ei saa osallistua, jos olet sairaana. Osallistujien tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa, tilassa on tarjolla käsidesiä. Noudatathan turvavälejä mahdollisuuksien mukaan.

Heräsikö kysymyksiä? Voit laittaa meiliä osoitteeseen hallitus(at)tukkateatteri.fi tai ottaa yhteyttä vaikkapa Facebook-sivumme kautta.

Täytä avoimien ovien ennakkoilmoittautumislomake tästä:

Jos ilmoittautumislomakkeen upotus ei toimi, pääset täyttämään sen myös täältä: ennakkoilmoittautuminen

Merkitty: , , , , ,
Julkaistu kohteessa tapahtuma, tiedote

Tukkateatteri on turvallinen tila

Tukkateatteri on turvallinen tila. Noudatamme teatteritilassamme ja produktioissamme turvallisen tilan periaatteita. Tukkateatteri on turvallinen paikka kaikille sekä henkisesti että fyysisesti. Meillä on nollatoleranssi kaikelle häirinnälle ja syrjinnälle. Jotta voimme luottaa toisiimme näyttämöllä ja sen ulkopuolella, jokainen meistä sitoutuu noudattamaan näitä periaatteita.

Tukkateatterin turvallisen tilan huoneentaulu on nyt julkaistu! Olit sitten vanha tai tuleva jäsenemme, tutustuthan näihin periaatteisiin. Huoneentaulun voit käydä lukemassa klikkaamalla tästä tai tämän julkaisun lopusta.

Tukkateatterin toimintakulttuurista ja jäsenyydestä löydät lisää täältä: Mukaan toimintaan.

Turvallisen tilan huoneentaulu

Tukkateatteri on turvallinen paikka kaikille sekä henkisesti että fyysisesti. Meillä on nollatoleranssi kaikelle häirinnälle ja syrjinnälle. Jotta voimme luottaa toisiimme näyttämöllä ja sen ulkopuolella, sitoudun noudattamaan näitä periaatteita.

1) Luon toiminnallani ja puheellani ilmapiiriä, jossa jokainen voi turvallisesti olla sellainen kuin on, eikä kenenkään tarvitse olla varuillaan toisten takia.

2) Pyrin tunnistamaan oman valta-asemani suhteessa muihin, ja toimin sen tiedostaen.

3) Kunnioitan toisia ja heidän rajojaan, ja tutustun myös omiin rajoihini.

4) En kosketa kysymättä. Kunnioitan saamaani vastausta: Ei tarkoittaa Ei.

5) Muistan, että minulle hyväksyttävä tapa koskea voi olla toiselle liikaa.

6) En oleta, että voin toisen ulkomuodon perusteella päätellä hänestä mitään, kuten sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, etnisyyttä, uskontoa tai terveydentilaa.

7) En kommentoi kenenkään vähemmistökokemusta, kehon ominaisuuksia tai ulkonäköä.

8) En kommentoi sitä, missä kukin vaihtaa vaatteensa tai missä vessassa kukin käy.

9) En käytä puheessani tai käytöksessäni syrjiviä termejä tai stereotypioita –edes vitsillä.

10) Muistan, että minusta harmiton huumori voi olla toiselle liikaa.

11) Olen avoin muiden mielipiteille, hyväksyn virheet ja erimielisyydet, enkä halvenna tai nolaa toisia.

12) Käytän asiallista ja kunnioittavaa keskustelutapaa myös sähköpostissa ja sosiaalisessa mediassa.

Jos mokaan yllä mainituissa asioissa, otan vastuun virheestäni ja pyydän anteeksi.

Jos näen häirintää, puutun siihen osapuolia kuunnellen ja kunnioittaen.

Jos tulen häirityksi, otan yhteyttä häirintäyhdyshenkilöön*. Muistan, että en ole yksin.

*tiedon häirintäyhdyshenkilöstä löydät Tukkateatterin tiloista ja liityttyäsi Tukkateatterin jäseneksi.

Merkitty: , , , , ,
Julkaistu kohteessa tiedote

Ilmoittaudu syksyn kursseille nyt!

Syksyllä Tukkateatterilla järjestetään äänenkäytön kurssi ja teatteripuvustamisen perusteiden kurssi. Kursseille ilmoittaudutaan Suomen Harrastajateatteriliiton sivujen kautta. Lue kursseista lisää alta. Huom! Teatteripuvustamisen kurssille ilmoittautuminen päättyy jo 2.8.!

Syksyn 2020 kursseilla tutkitaan toimivaa äänenkäyttöä ja perehdytään teatteripuvustamisen saloihin.

Näyttelijän äänenkäyttökurssi

Kurssilla harjoitellaan näyttelijälle olennaisia puhetaitoja: selkeää ja kantavaa näyttämöpuhetta, monipuolista puheilmaisua ja terveellistä äänenkäyttötapaa. Kurssin käytyään osallistuja ymmärtää äänen syntymisen perusmekanismin. Hän osaa sen pohjalta paremmin tulkita kehon viestejä äänenkäytön onnistumisesta (esim. kireys kurkussa, äänen käheytyminen) ja tarvittaessa muokata puhetekniikkaansa toivottuun suuntaan. Kurssilla tehtyjen harjoitusten avulla hän osaa treenata ja lämmitellä ääntään itsenäisesti.

Kurssin puitteissa keskitytään mm. seuraaviin äänenkäytön alueisiin: 

 • hengityselimistön aktivoiminen ja vahvistaminen
 • artikulaation rentouttaminen ja hiominen
 • äänen vapaa virtaaminen
 • äänen rikas sointi
 • äänen voimistaminen kestävällä tavalla
 • puheilmaisun monet välineet

Kurssilla keskitytään käytännön harjoitteluun. Harjoitukset ovat helposti omaksuttavia ja nopeita tehdä myös arjessa. Aikataulu: pe 2.10.  klo 17-21 ja su 4.10. klo 16-20.

Kouluttajana Marja Suurpalo, puhevalmentaja, vokologi FM

Marja on äänenkäyttöön ja puheilmaisuun erikoistunut puhevalmentaja, joka toimii niin työhyvinvoinnin kuin taiteellisen ilmaisun kentällä. Hänen erityisosaamistaan ovat mm. äänen lämmittelyn vaikutukset ja näyttömöpuhe. Tällä hetkellä Marja toimii myös puhetekniikan opettajana Suomen Teatteriopistossa. Kouluttajana Marjaa on kuvailtu kannustavaksi ja kärsivälliseksi. Voit tutustua kouluttajaan tarkemmin osoitteessa https://www.vokomotiivi.fi/osuuskunta/marja/ ja LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/marjasuurpalo/

Kurssi pidetään Tukkateatterin tiloissa, osoitteessa Laukontori 12, Tampere.

Aika: pe 2.10. klo 17-21 ja su 4.10. klo 16-20
Paikkakunta: Tampere
Kouluttaja: Marja Suurpalo
Ilmottautuminen päättyy: 13.9.2020
Hinta/hlö: 75€/hlö

Ilmoittaudu äänenkäytön kurssille tästä: Ilmoittaudu

Teatteripuvustamisen perusteita -kurssi

Kurssiin kuuluu teoriaosuus sekä käytännön harjoitteita. Kurssi sopii sekä aloittelijalle että puvustusta jo vähän tehneelle.

Teoriaosuudessa käydään lävitse puvustusprosessin taiteellista sekä käytännöllistä puolta. Kurssille osallistujat oppivat tekemään pukusuunnittelua ja -toteutusta itsenäisenä taideteoksena mutta samalla muuta työryhmää tukevana ja täydentävänä elementtinä. Teoriaosuudessa käydään läpi tekstin analysointia puvustajan näkökulmasta, työprosessia yhdessä ohjaajan ja näyttelijöiden kanssa, sekä puvustajan käytännön työtä pukujen hankkimisesta niiden huoltoon.

Käytännön osuudessa opetellaan yleisimmät puvustamisessa kohdattavat vaatteiden muutokset (esimerkiksi hihojen/punttien lyhennys), harjoitellaan olennaisimpien mittojen ottoa sekä kokeillaan muotoilua nuken päälle. Lisäksi tutkimme materiaalien käyttäytymistä teatterivalaistuksessa. Toisena kurssipäivänä osallistujat tekevät puvustusharjoituksen lyhytnäytelmään joko yksin tai pareina.

Kurssin vetäjä on teatteritaiteen moniosaaja Anne Karema (HuK). Karema on teoriaopintojensa lisäksi tehnyt teatteria ohjaajana, näyttelijänä, puvustajana sekä valosuunnittelijana.

Aika: 15.-16.8. klo 11-17 (la ja su)
Paikkakunta: Tampere
Kouluttaja: Anne Karema
Ilmottautuminen päättyy: 2.8.2020
Hinta/hlö: 85€/hlö

Ilmoittautuminen teatteripuvustamisen kurssille tästä: ilmoittaudu


Merkitty: , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa kurssit

Kalenteritytöt ensi-iltaan 15.7.

Kalenteritytöt Ylöjärven museolla kesällä 2020

Tukkateatteri esittää heinäkuussa Katri Hätin ohjaamana Tim Firthin komedian Kalenteritytöt. Kalenteritytöt saa ensi-iltansa keskiviikkona 15.7.2020 Ylöjärven museolla. Näytelmän kesto on n. 2h sisältäen väliajan.

Huom. Noudatamme annettuja ohjeistuksia ja säädöksiä turvallisen teatterikokemuksen takaamiseksi.

Kalenteritytöt viihdyttää katsojaansa takuuvarmasti kun ylöjärveläiset arjen sankarittaret yrittävät loistaa niin liikunnallisissa kuin kädentaidollisissa haasteissa ja luovissa varainkeruukamppanjoissa. Komediakakun kruunaa rohkea kalenterikuvausidea, jolla pyritään päihittämään menneiden vuosien myynnit.

Yhteisön koskettavista mutta samalla koomisista elämänvaiheista syntyy elämänmakuinen kertomus, joka sisältää ennenkaikkea vahvan sanoman siitä kuinka korvaamatonta on ystävyyden voima. Tule tutustumaan Ylöjärven valloittavaan naisporukkaan heinäkuussa 2020!

Lue lisää Kalenteritytöistä ja työryhmästä: Kalenteritytöt

Liput

Liput voi ostaa ennakkoon täältä: https://www.lippuagentti.fi/.
Ryhmäliput ennakkoon: p. 041 440 5022 tai lippuvaraukset(at)tukkateatteri.fi
Lipunmyynti paikan päällä aukeaa tuntia ennen esitystä.

Ennakkolippu 15 €
Peruslippu 20 €
Alennuslippu 15 € (lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Kaikki esityspäivät:

 • ke 15.7. klo 18 ensi-ilta
 • to 16.7. klo 18
 • la 18.7. klo 16
 • ti 21.7. klo 18
 • ke 22.7. klo 18
 • su 26.7. klo 16
 • ti 28.7. klo 18
 • ke 29.7. klo 18
 • to 30.7. klo 18 LOPPUUNMYYTY
 • la 15.8. klo 22 YÖNÄYTÖS

Ylöjärven museo: Hietastentie 4, 33480 Ylöjärvi.
Kesäteatterille pääset Tampereen Keskustorilta bussivuoroilla nro 80 ja 81 (n. 300 m museonmäeltä).

Kalenterityttöjä pääsee katsomaan koko heinäkuun ja vielä elokuussakin.

Syksyllä Tukkateatterilla vielä kaksi ensi-iltaa

Tulossa ohjelmistoon

Syyskuussa ensi-iltansa saa Juho Laitisen ohjaama Kuolemantanssi ja marraskuussa Paula Folques Díagon ja Katri Hätin ohjaama Jälleennäkemisiä.

Kuolemantanssi on August Strindbergin näytelmä.
Merkitty: , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä