Tukkateatteri juhlii Tamperetta 1.-4.10. virtuaalisesti ja esityksin

21-vuotias Tukkateatteri juhlistaa kotikaupunkiaan Tamperetta tänä vuonna virtuaalisesti videotoivotuksen myötä. Tampere on Tukkateatterille rakas kulttuurikaupunki, josta löytyy kaikki tarvittava. 💜 1.10. – 4.10. Tukkateatterille tehdyt lippuvaraukset saa Tampereen päivän kunniaksi alehinnalla!

Tukkateatteri <3 Tampere -video on nähtävissä tästä ja Tukkateatterin etusivulla 1.-4.10.2020:

Tukkateatteri haluaa kiittää kaikkia tamperelaisia ALEHINTAISILLA LIPUILLA! Varaa lippusi tämän vuoden esityksiin Tukkateatterin oman lipunvarauksen kautta TORSTAINA 1.10. – SUNNUNTAINA 4.10., niin saat Tampereen päivän kunniaksi liput halvemmalla!

Klikkaa esityksen nimestä tai tästä Ohjelmistokalenteriin, niin pääset selaamaan esityspäiviä.

💜 TAMPEREEN PÄIVÄN LIPPUHINNASTO:

Kuolemantanssi (esityksiä 19.9.-30.10.):

  • 30 € / 2 kpl normaalihintaista lippua ja 18 € / 2kpl alennettuja lippuja (opiskelijat ym.)

Jälleennäkemisiä (esityksiä 20.11.2020-23.1.2021):

  • 30 € / 2 kpl normaalihintaista lippua ja 18 € / 2kpl alennettuja lippuja (opiskelijat ym.)

Joulupöydästä lumihankeen (esityksiä 27.11.2020-5.1.2021):

  • 15 € / 2 kpl normaalihintaista lippua

💜 LIPPUVARAUKSET:

ainoastaan  joko sähköpostitse lippuvaraukset@tukkateatteri.fi
tai puhelimitse 041 440 5022

Kerro varauksessasi, montako lippua varaat sekä mihin näytökseen.

(HUOM. Kuolemantanssiin ei pysty ostamaan alehintaisia lippuja ennakkoon Lippuagentin kautta. Normaalihintaiset liput ennakkoon Lippuagentista!)

Katso kaikki Tampereen päivän tapahtumat ja ohjelma: https://visittampere.fi/tapahtumat/tampereen-paiva/

Merkitty: , , , , , ,
Julkaistu kohteessa tiedote

Ensi-illassa 19.9. Kuolemantanssi on pikimustan huumorin sävyinen avioliittotragedia

Kuolemantanssi on Tukkateatterin syksyn ensimmäinen ensi-ilta.

August Stridbergin klassikkonäytelmä Kuolemantanssi saa ensi-iltansa Tukkateatterilla lauantaina 19.9. klo 19. Kuolemantanssin on modernisoinut Juho Laitinen. Rooleissa nähdään Terhi Meriläinen, Paula Toivonen ja Jaakko Mela.

Katso kaikki esitysajat täältä: Kuolemantanssi
Liput: Lippuvaraukset / Lippuagentti

”Kuoleman viivyttäminen vaatii uhrauksia.”

August Strindbergin klassikkonäytelmä Kuolemantanssi on pikimustan huumorin sävyinen avioliittotragedia rakkaudesta, vihasta ja yhteisestä yksinäisyydestä.

Karkeakäytöksinen sotilaskapteeni Ester ja hänen aviomiehensä Antti elävät eristäytyneenä syrjäisellä saarella pysähtyneessä ja dystopian katkuisessa lähitulevaisuudessa. Kun heidän vanha tuttavansa Kaisa saapuu saarelle, alkavat kyynistyneen avioparin pahimmat puolet nousta päivänvaloon ja Kaisa päätyy pelinappulaksi avioliiton sotatantereelle.


“Tulin tänne siksi, että saisin olla rauhassa meren äärellä… en tiennyt mitään teidän asioistanne…”

Juho Laitisen modernisoitu sovitus Strindbergin klassikosta tutkii vivahteikkaasti stereotypisiä sukupuolikäsityksiä. Näytelmä pohtii, kuinka vallankäyttö ja sukupuoliroolit sekä niiden väliset tehtävät voivat jakautua nykypäivänä ja tulevaisuudessa.

”Ei saa juoda eikä vetää röökiä. Silloin ei elämä ole paljonkaan arvoinen.”

Seuraa Kuolemantanssin esityskautta instagramissa: @tukkateatteri

Kuolemantanssi avaa Tukkateatterin syksyn esityskauden. Se on myös ensimmäinen sisätiloissa esitettävä näytelmä, joka esitetään Tukkateatterin uudessa katsomossa. Tukkateatteri tekee kaikkensa, jotta jokaisen teatteri-ilta olisi mahdollisimman turvallinen. Olemme tehostaneet pintojen puhdistusta ja pyydämme jokaista huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Teatterilla on saatavilla käsidesiä. Suosittelemme Koronavilkun lataamista puhelimeen. Ethän saavu teatteriin sairaana.

Olemme myös rajoittaneet katsojapaikkoja. Tämän vuoksi toivomme, että varaat lippusi etukäteen. Kuolemantanssiin voi myös ostaa lippuja ennakkoon Lippuagentin sivuilta. Pyrimme välttämään käteisen käsittelyä, joten suosithan korttimaksua lippuvarausta lunastaessa ja väliaikatarjoiluja ostaessasi.

Haluamme toivottaa juuri Sinut lämpimästi tervetulleeksi Tukkateatterille! Turvallista ja nautinnollista teatteri-iltaa!


Tulossa vielä tänä syksynä:

Marraskuussa Tukkateatterilla nähdään Suomessa kantaesityksensä saava Jälleennäkemisiä-Reencuentros. Jälleennäkemisiä on alun perin espanjalaisen Jerónimo Cornellesin teksti, jonka näemme nyt Paula Folques Díagon kääntämänä. Jälleennäkemisiä ohjaavat Katri Häti ja Paula Folques Díago.

Merkitty: , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä

Ilmoittaudu äänenkäytön kurssille!

Suomen Harrastajateatteriliitto järjestää Äänenkäytön kurssin Tukkateatterilla 2.10. ja 4.10. Ilmoittaudu mukaan NYT! Ilmoittautuminen kurssille päättyy jo 13.9.!

Tuntuuko, ettei saa ääntä suusta niin paljon kuin rooli vaatisi ja varsinkin kohtaukset, joissa tosissaan pitäisi äänen kantaa, se tuntuu jäävän lähtötelineisiin?
Näyttelijän äänenkäyttö, Tampere 2.10. ja 4.10. Kouluttajana Marja Suurpalo.

Näyttelijän äänenkäyttökurssi

Kurssilla harjoitellaan näyttelijälle olennaisia puhetaitoja: selkeää ja kantavaa näyttämöpuhetta, monipuolista puheilmaisua ja terveellistä äänenkäyttötapaa. Kurssin käytyään osallistuja ymmärtää äänen syntymisen perusmekanismin. Hän osaa sen pohjalta paremmin tulkita kehon viestejä äänenkäytön onnistumisesta (esim. kireys kurkussa, äänen käheytyminen) ja tarvittaessa muokata puhetekniikkaansa toivottuun suuntaan. Kurssilla tehtyjen harjoitusten avulla hän osaa treenata ja lämmitellä ääntään itsenäisesti.

Kurssin puitteissa keskitytään mm. seuraaviin äänenkäytön alueisiin: 

  • hengityselimistön aktivoiminen ja vahvistaminen
  • artikulaation rentouttaminen ja hiominen
  • äänen vapaa virtaaminen
  • äänen rikas sointi
  • äänen voimistaminen kestävällä tavalla
  • puheilmaisun monet välineet

Kurssilla keskitytään käytännön harjoitteluun. Harjoitukset ovat helposti omaksuttavia ja nopeita tehdä myös arjessa. Aikataulu: pe 2.10.  klo 17-21 ja su 4.10. klo 16-20.

Kouluttajana Marja Suurpalo, puhevalmentaja, vokologi FM

Marja on äänenkäyttöön ja puheilmaisuun erikoistunut puhevalmentaja, joka toimii niin työhyvinvoinnin kuin taiteellisen ilmaisun kentällä. Hänen erityisosaamistaan ovat mm. äänen lämmittelyn vaikutukset ja näyttömöpuhe. Tällä hetkellä Marja toimii myös puhetekniikan opettajana Suomen Teatteriopistossa. Kouluttajana Marjaa on kuvailtu kannustavaksi ja kärsivälliseksi. Voit tutustua kouluttajaan tarkemmin osoitteessa https://www.vokomotiivi.fi/osuuskunta/marja/ ja LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/marjasuurpalo/

Kurssi pidetään Tukkateatterin tiloissa, osoitteessa Laukontori 12, Tampere.

Aika: pe 2.10. klo 17-21 ja su 4.10. klo 16-20
Paikkakunta: Tampere
Kouluttaja: Marja Suurpalo
Ilmottautuminen päättyy: 13.9.2020
Hinta/hlö: 75€/hlö

Ilmoittaudu äänenkäytön kurssille tästä: Ilmoittaudu

Merkitty: , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa kurssit

Turvallisesti Tukkateatterissa

Haluamme taata jokaiselle turvallisen teatterikokemuksen, minkä vuoksi olemme tehneet Tukkateatterilla erityisjärjestelyjä.

Luethan seuraavan ohjeistuksen huolellisesti:

Tukkateatterin katsomoa on väljennetty ja katsojapaikkoja rajattu. Varaathan tai ostathan lippusi ennakkoon!

Huolehdimme teatterillamme hyvästä käsihygieniasta ja olemme tehostaneet pintojen puhdistusta. Muista turvaväli, yskithän ja aivastathan hihaan. Teatterilla on saatavilla käsidesiä.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Voit ostaa sellaisen myös lipunmyynnistä yhden euron hintaan.

Suosittelemme myös koronavilkun käyttöönottoa kännykkään.

Ethän tule teatteriesitykseen sairaana! Sairastuessa tai lieviäkin oireita havaitessasi voit vaihtaa ostetun lipun jäljellä oleviin näytöksiin.

Meillä voi maksaa myös kortilla, joten suosithan korttimaksua. Kuolemantanssin esityksiin on myös ostettavissa ennakkolippuja verkosta.

Löydät tulevat ensi-illat täältä: Tulossa ohjelmistoon

Merkitty: , , , , , ,
Julkaistu kohteessa tiedote

Hae aleliput syksyn esityksiin Ratina Shopping Festivaleilta 11.-12.9.!

Tukkateatteri on mukana Kauppakeskus Ratinan Shopping Festivaleilla perjantaina 11.9. ja lauantaina 12.9. klo 10-18 molempina päivinä.

Tapahtumassa on myynnissä tarjoushintaisia lippuja Tukkateatterin syksyn esityksiin. Nyt on siis loistava tilaisuus hankkia liput varastoon! Näet syksyn esitykset täältä: Tulossa ohjelmistoon

Lue lisää Ratina Shopping Festivalista klikkaamalla tästä: ratina.fi/festival

Kuva: Ratina Shopping Festival
Kuva: Ratina Shopping Festival
Merkitty: , , , , , ,
Julkaistu kohteessa tapahtuma