Teatteria kellon ympäri – Uutisesta esitykseksi 10 tunnissa!

Tukkateatterin Tukkateksti järjestää osana Annikkin runofestivaalien OFF-ohjelmistoa keskiviikkona 3.6.2015 klo 9 – 21 teatteriperformanssin, jossa katsojat pääsevät seuraamaan piennäytelmien syntyä kirjoittamisprosessista aina esitykseksi asti. Kaikki tapahtuu 12 tunnin aikana! Klo 9-12 tukkatekstiläiset kirjoittavat piennäytelmiä ja kuunnelmia, klo 12 alkavat harjoitukset ja klo 19-21 näytelmät ja kuunnelmat esitetään.

Esitykseen on vapaa pääsy ja sitä voi seurata koko päivän joko paikanpäällä tai internetin välityksellä. Tapahtumien pääpaikkana on tietenkin Tukkateatteri, os. Salhojankatu 42 – sisäänkäynti Tammelankadun puolelta. Päivän tapahtumat esitetään reaaliaikaisesti myös online streamina, jota voi seurata verkko-osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=gz3bk46jD0o

Ohjelma:

9:00 Esityksen avaus, käsikirjoittajat valitsevat aamun lehdistä inspiraationsa ja kirjoitusprosessi alkaa
12:00 Käsikirjoitukset valmistuvat, näyttelijät valitaan ja ohjausryhmät siirtyvät harjoittelemaan.
19:00 Näytelmät ja kuunnelmat esitetään Tukkateatterin näyttämöllä

Käsikirjoittajina päivän spektaakkeliin toimivat Tukkatekstin nykyiset jäsenet eli Anne Kaasinen, Anne Karema, Nina-Mari Niskanen, Katja Pilvi, Markku Soikkeli sekä Terhi Tuominen.

Illan esitykset ohjaavat Anne Karema, Minna-Reetta Kuusinen, Katja Pilvi sekä Terhi Tuominen.

Teknisestä toteutuksesta ja valoista vastaa Pauli Borodulin.

Mikä on Tukkateksti? Tukkateksti sai alkunsa Tukkateatterin jäsenistön kaivatessa tukiporukkaa käsikirjoittamiseen ja on nyt kaksi vuotta kokoontunut tsemppaamassa ja harjoittelemassa näytelmäkirjoittamista. Viimeisen vuoden ajan Tukkatekstissä ollaan keskitytty piennäytelmien kirjoittamiseen erilaisin mediateksteistä inspiroituneiden tehtävien avulla ja vierailevina kouluttajina ovat toimineet Antti Mikkola ja Sirkku Peltola. Tukkatekstistä on syntynyt jo useampi teksti näyttämölle saakka. Näitä ovat esimerkiksi Terhi Tuomisen Sininen Aurinko, Taru Luojolan Missä paikkasi, tiedätkö sen ja Nina-Mari Niskasen Heikko Signaali. Näiden esitysten sarjaa jatkavat syksyllä 2015 ensi-iltansa saava Terhi Tuomisen Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia sekä keväällä 2016 Anne Kareman Toistaiseksi nimetön.

Juliste Meri Kailanto