Uuden vuoden yö

Ylöjärven Museonmäellä pääsee nauttimaan heinäkuussa 2021 Eeva-Liisa Mannerin klassikkonäytelmistä. Toinen kesän ensi-illoista on Uuden vuoden yö, jonka näytöskausi käynnistyy perjantaina 9.7. klo 18 ja josta on tarjolla kaikkiaan kymmenen näytöstä heinäkuun aikana.

Uuden vuoden yö on tummanpuhuva komedia ihmisistä, joita elämä on kohdellut kaltoin. Näytelmässä eriskummallinen seurue kokoontuu viettämään uutta vuotta biokemisti Atoksen luokse ja ottaa älyllisesti mittaa toisistaan. Vuoden vaihtuessa antaudutaan hurjaan leikkiin tunteilla ja tuliaseilla, ja kun suojakuoret murtuvat, pinnan alla kytevät elämän totuudet paljastuvat. Serkukset Atos ja pastori Egen jakavat näkemyseroja ja heikkovirtainsinööri Pekka sekä hänen vaimonsa Liisa paljastavat loppuvan avioliiton raadollisuutta. Egenin kirkollista vakaumusta koettelee puolestaan villi näyttelijätär, Monika. Kaikkia tarkkaileva kuokkavieras, kirjailija Kauhanen leikittelee moraalin ja hyvien tapojen rajalla välillä huvittaen ja välillä ärsyttäen juhlijoita. Mannerin käsikirjoituksen kieli on rikasta ja leikkisää, ja näytelmän ihmiskuvaus on terävää ja tarkkanäköistä. Esitystä ei suositella lapsille.

Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta 5.12.2021 ja Ylöjärvellä nähtävät kesäteatteriesitykset ovat osa tamperelaisen Tukkateatterin isompaa MANNERmainen2021 -hanketta, joka tuo esille Mannerin upeaa tuotantoa pitkin vuotta erilaisin teatteriproduktioin. Hanketta tukee Työväen Näyttämöiden Liitto ry., Kansan Sivistysrahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Tampereen kaupunki.

Työryhmä

Käsikirjoitus /Eeva-Liisa Manner
Ohjaus / Katri Häti
Lavastuksen suunnittelu ja rakennus / Antonio Canals
Puvustus ja tarpeisto / Työryhmä
Tuotanto ja graafinen ilme / Venla Moisala Tuotanto / Anniina Kangasniemi

Rooleissa:
Atos / Laura Suvanto
Egen / Jaakko Mela
Pekka / Johanna Korhonen
Liisa / Maria Mesimetsä
Monika / Jaana Myyry
Kauhanen / Niina Hyytiäinen

Esitykset
pe 9.7 klo 18 Ensi-ilta
su 11.7. klo 16
ma 12.7. klo 18
to 15.7. klo 18 PERUTTU
pe 16.7. klo 18
ma 19.7. klo 18
ke 21.7. klo 18
la 24.7. klo 16
ke 28.7. klo 18
pe 30.7. klo 18

Liput ja saapuminen

Ennakkolippu 15 €
Peruslippu 20 €
Alennuslippu 15 € (lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Osta liput ennakkoon Lippuagentin verkkokaupasta.
Ennakkoliput myynnissä 17.5.-20.6.2021.
Lipunmyynti aukeaa paikan päällä tunti ennen esityksen alkua. Lippuvaraukset: p. 041 440 5022 tai lippuvaraukset@tukkateatteri.fi

Ryhmäliput (10 henkilöä tai yli)
Peruslippu 18 €
Alennuslippu 14 €
Ryhmien lippuvaraukset: p. 041 440 5022 tai lippuvaraukset(at)tukkateatteri.fi

Näytelmän kesto n. 2h 15min väliaikoineen.
Esitystä ei suositella lapsille.
Katsomo on numeroimaton.
Alueella on kahvio sekä makkaramyyntiä.

Esityspaikka on Ylöjärven museo, Hietastentie 4, 33480 Ylöjärvi
Kesäteatterille pääset Tampereen Keskustorilta bussivuoroilla nro 80 ja 81 (n. 300 m museonmäeltä). Parkkipaikkoja löytyy jonkin verran museoalueen läheisyydestä, mutta isompi parkkipaikka löytyy osoitteesta Tiuravuorentie 1, 33480 Ylöjärvi (n. 400 m museonmäeltä).

Turvallisuusohjeistukset ja lisäinfo

Katsojien ja henkilökuntamme terveys ja viihtyvyys on meille ensiarvoisen tärkeää. Haluamme että yleisömme voi aina saapua turvallisin mielin nauttimaan esityksestämme. Tässä antamamme ohjeistus pyrkii tekemään teatterikäynnistä mahdollisimman turvallisen ja viihtyisän kaikille. Toivommekin, että kaikki esityksiimme saapuvat huomioivat nämä ohjeistukset yhteisen hyvinvoinnin vuoksi.

Osta liput mahdollisuuksien mukaan ennakkoon ja suosi korttimaksamista.

Kesäteatteri sijaitsee ulkotilassa Ylöjärven museon pihassa. Varauduthan siis sään mukaisesti. Katsomossa on sateenvarjot kielletty, jottei muiden katsojien näkyvyys häiriintyisi, mutta niiden sijaan esimerkiksi sadetakit on sallittu. Toki toivomme, että luvassa olisi aurinkoinen kesä.

Koska kyseessä on museoalue, tulenteko on kielletty, ja tupakointi on sallittu vain alueen ulkopuolella tai sille erikseen merkityllä alueella.

Esityksissämme noudatetaan kulloinkin voimassaolevia koronaohjeistuksia, joten ohjeistukset saattavat myös muuttua kesän mittaan. Viimeisin ohjeistus:

Pidä turvavälit (1-2m) muihin saapuessasi ja koko vierailun ajan. Katsomot täytetään saapumisjärjestyksessä siten, että seurueiden väliin jää tarvittavat turvavälit ja ohittelua tapahtuu mahdollisimman vähän. Katsomo on numeroimaton.

Päällysvaatteet ja henkilökohtaiset tavarat otetaan mukaan katsomoon. Teatterissa ei ole narikkaa.

Aivasta ja yski hihaan tai nenäliinaan ja huolehdi käsihygieniasta.

Vaikka olemmekin ulkotilassa, suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja tai visiirejä asiakaspalvelutyössä.

Käsidesiä on tarjolla eri puolilla teatterialuetta ja käsienpesupaikka löytyy bajamajojen yhteydestä portin läheisyydestä. Toiset ulko-WC:t löytyvät museon parkkipaikan reunalta.

Alueella on kahvio sekä makkaramyyntiä. Katsojia pyydetään huomioimaan turvavälit myös myyntipisteelle jonotettaessa.

Esityksiimme ei saa osallistua sairaana tai karanteenin aikana. Pyrimme sairastapauksessa ensisijaisesti vaihtamaan lipun toiseen näytökseemme. Mikäli tämä ei onnistu, palautamme esityksen lipun hinnan. Myös henkilökuntamme tulee töihin vain terveenä.

Jos olet palannut ulkomailta edellisen 14 vuorokauden aikana, noudatathan viranomaisten määrittelemää karanteenia.

Esityksiin osallistuvilta henkilöiltä kerätään lippuvarauksen- ja oston yhteydessä nimi ja sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Näitä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa viranomaisyhteistyössä mahdollisten tartuntaketjujen jäljitystyössä.

Kiitos, että luit ohjeistukset loppuun asti ja lämpimästi tervetuloa!