Eros ja Psykhe

Ylöjärven Museonmäellä pääsee nauttimaan heinäkuussa 2021 Eeva-Liisa Mannerin klassikkonäytelmistä. Ensimmäisenä ensi-iltansa saa lauantaina 3.7. klo 16 musiikkinäytelmä Eros ja Psykhe, josta on tarjolla kymmenen näytöstä heinäkuun aikana.

Eros ja Psykhe on Mannerin esikoisnäytelmä vuodelta 1959. Kesällä nähtävä tulkinta vie katsojan vauhdikkaaseen ja musiikintäyteiseen rakkaustarinaan ja sen tragikoomiseen maailmaan. Musiikin kesän näytelmään säveltää tamperelainen laulaja-lauluntekijä, musiikin moniottelija Janne Laurila. Näytelmässä merimies Eros kohtaa satamaravintolassa rakkaansa Psykhen. –Kestääkö tuore rakkaus elämän realiteetit? Entä vaikuttaako paikalla musisoiva Morfeus rakastavaisten liiton sidokseen? Manner on punonut Antiikin sadun realistiseen tapahtumaketjuun, jossa Eros ja Psykhe saavat toisen mahdollisuuden, mutta riittääkö se pelastamaan rakkauden? Lemmensoppaa hämmentävät osaltaan myös Afrodite ja Demeter.

Eeva-Liisa Mannerin syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta 5.12.2021 ja Ylöjärvellä nähtävät kesäteatteriesitykset ovat osa tamperelaisen Tukkateatterin isompaa MANNERmainen2021 -hanketta, joka tuo esille Mannerin upeaa tuotantoa pitkin vuotta erilaisin teatteriproduktioin. Hanketta tukee Työväen Näyttämöiden Liitto ry., Kansan Sivistysrahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Tampereen kaupunki.

Työryhmä

Käsikirjoitus / Eeva-Liisa Manner

Ohjaus / Katri Häti

Musiikin sävellys / Janne Laurila

Lavastuksen suunnittelu ja rakennus / Antonio Canals

Puvustus ja tarpeisto / Työryhmä

Tuotanto ja graafinen ilme / Venla Moisala

Tuotanto / Anniina Kangasniemi

Rooleissa:

Eros / Niko Ranta

Psykhe / Senja Veijalainen

Morfeus / Jaakko Mela

Afrodite / Jutta Kantar

Demeter / Riikka Pietilä

Esitykset

la 3.7.        klo 16         Ensi-ilta 

ke 7.7.       klo 18        

la 10.7.      klo 16

ke 14.7.     klo 18.

la 17.7.      klo 16

ma 19.7.    klo 14

to 22.7.      klo 18 

su 25.7.     klo 16 

ti 27.7.       klo 18         PERUTTU

pe 30.7.     klo 14

Liput ja saapuminen

Ennakkolippu 15 €

Peruslippu 20 €

Alennuslippu 15 € (lapset, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

Osta liput ennakkoon Lippuagentin verkkokaupasta.

Ennakkoliput myynnissä 17.5.-20.6.2021.

Lipunmyynti aukeaa paikan päällä tunti ennen esityksen alkua.

Ryhmäliput (10 henkilöä tai yli)

Peruslippu 18 €

Alennuslippu 14 €

Lippuvaraukset: p. 041 440 5022 tai lippuvaraukset(at)tukkateatteri.fi

Näytelmän kesto n. 1h 30min väliaikoineen.

Katsomo on numeroimaton.

Alueella on kahvio sekä makkaramyyntiä.

Esityspaikka on Ylöjärven museo, Hietastentie 4, 33480 Ylöjärvi

Kesäteatterille pääset Tampereen Keskustorilta bussivuoroilla nro 80 ja 81 (n. 300 m museonmäeltä). Parkkipaikkoja löytyy jonkin verran museoalueen läheisyydestä, mutta isompi parkkipaikka löytyy osoitteesta Tiuravuorentie 1, 33480 Ylöjärvi (n. 400 m museonmäeltä).

Turvallisuusohjeistukset ja lisäinfo

Katsojien ja henkilökuntamme terveys ja viihtyvyys on meille ensiarvoisen tärkeää. Haluamme että yleisömme voi aina saapua turvallisin mielin nauttimaan esityksestämme. Tässä antamamme ohjeistus pyrkii tekemään teatterikäynnistä mahdollisimman turvallisen ja viihtyisän kaikille. Toivommekin, että kaikki esityksiimme saapuvat huomioivat nämä ohjeistukset yhteisen hyvinvoinnin vuoksi.

Osta liput mahdollisuuksien mukaan ennakkoon ja suosi korttimaksamista.

Kesäteatteri sijaitsee ulkotilassa Ylöjärven museon pihassa. Varauduthan siis sään mukaisesti. Katsomossa on sateenvarjot kielletty, jottei muiden katsojien näkyvyys häiriintyisi, mutta niiden sijaan esimerkiksi sadetakit on sallittu. Toki toivomme, että luvassa olisi aurinkoinen kesä.

Koska kyseessä on museoalue, tulenteko on kielletty, ja tupakointi on sallittu vain alueen ulkopuolella tai sille erikseen merkityllä alueella.

Esityksissämme noudatetaan kulloinkin voimassaolevia koronaohjeistuksia, joten ohjeistukset saattavat myös muuttua kesän mittaan. Viimeisin ohjeistus:


Pidä turvavälit (1-2m) muihin saapuessasi ja koko vierailun ajan. Katsomot täytetään saapumisjärjestyksessä siten, että seurueiden väliin jää tarvittavat turvavälit ja ohittelua tapahtuu mahdollisimman vähän. Katsomo on numeroimaton.

Päällysvaatteet ja henkilökohtaiset tavarat otetaan mukaan katsomoon. Teatterissa ei ole narikkaa.

Aivasta ja yski hihaan tai nenäliinaan ja huolehdi käsihygieniasta.


Vaikka olemmekin ulkotilassa, suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Henkilökuntamme käyttää kasvomaskeja tai visiirejä asiakaspalvelutyössä.

Käsidesiä on tarjolla eri puolilla teatterialuetta ja käsienpesupaikka löytyy bajamajojen yhteydestä portin läheisyydestä. Toiset ulko-WC:t löytyvät museon parkkipaikan reunalta.

Alueella on kahvio sekä makkaramyyntiä. Katsojia pyydetään huomioimaan turvavälit myös myyntipisteelle jonotettaessa.


Esityksiimme ei saa osallistua sairaana tai karanteenin aikana. Pyrimme sairastapauksessa ensisijaisesti vaihtamaan lipun toiseen näytökseemme. Mikäli tämä ei onnistu, palautamme esityksen lipun hinnan. Myös henkilökuntamme tulee töihin vain terveenä.

Jos olet palannut ulkomailta edellisen 14 vuorokauden aikana, noudatathan viranomaisten määrittelemää karanteenia.


Esityksiin osallistuvilta henkilöiltä kerätään lippuvarauksen- ja oston yhteydessä nimi ja sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Näitä yhteystietoja käytetään ainoastaan ja vain tarvittaessa viranomaisyhteistyössä mahdollisten tartuntaketjujen jäljitystyössä.

Kiitos, että luit ohjeistukset loppuun asti ja lämpimästi tervetuloa!