Majakanvartija vierailee Tikkurilan Teatterissa 18.9. klo 17

Vielä kerran Majakanvartija! Saimme kunnian päästä kutsuttuna esittämään Majakanvartijaa nyt myös pääkaupunkiseudulle. Tukkateatterin version Majakanvartijasta voi nähdä vielä viimeisen kerran, tällä kertaa esityspaikkana on Tikkurilan Teatteri Vantaalla. Esityksen jälkeen on keskustelutilaisuus yleisön ja työryhmän kanssa.

Tamperelaisen Tukkateatterin katsomoita kerta toisensa jälkeen täyttänyt Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa -vierailuesitys nähdään Tikkurilan Teatterissa ainutkertaisesti sunnuntaina 18.9. klo 17.00. Esityspaikkana on Kulttuuritehdas Vernissan Vernissasali. HUOM! ESITYSPAIKKA ON ESTEETÖN!

Majakanvartija valittiin 17 hakijan joukosta esiintymään myös Jyväskylään Harrastajateatterikesään. Valinnat ohjelmistosta teki Jenni Kokander.

”Tämä näytelmä pitää sisällään kaiken. Ihmisyyden, taiteen, meren, sadun, tarinat ja sattumukset. Esitys pohtii perimmäisiä kysymyksiä olematta pateettinen tai raskas. Sen ilmava muoto antaa mahdollisuuden katsoa välillä tilanteita tiukassa lähikuvassa intiimisti ja hypätä sitten valtameren kokoisiin maisemiin. Yksinkertaiset, mutta tarkat näyttämökuvat tekevät tästä nykynäytelmästä helppoa ja viihdyttävää katsottavaa. Näyttelijöiden luonteva, rauhallinen ja vapaa ilmaisu saa nauramaan kyynelten läpi. Tästä esityksestä jää yksinkertaisesti hyvä olo.”

Majakanvartija tuo lavalle joukon hahmoja, joista jokaiselle katsojalle riittää samaistumispintaa iästä riippumatta. Oman identiteetin ja äänen löytäminen, epävarmuuden sietäminen, rakastaminen ja luopuminen ovat teemoja, jotka koskettavat meitä kaikkia. Jokainen meistä myös peilaa itseään muihin ja muista sekä hakee hyväksyntää – kuka milläkin tavalla. Näytelmän naishahmot käyvät läpi elämäänsä suhteessa ihailemaansa Tove Janssoniin ja tämän elämän eri vaiheisiin. Voiko kuka tahansa päättää elää kuin Tove Jansson? Voiko Toven kutsua apuun vaikeassa tilanteessa? Neuvooko Tove? Voiko kukaan rakastaa Tove Janssonia enempää tai paremmin kuin hän, joka tietää ja on lukenut Tovesta kaiken?

Anna Krogeruksen ja hänen työryhmänsä alkuperäistekstissä (2016, Teatteri Avoimet Ovet) seikkaillaan anonyymien muumiriippuvaisten kokouksista absurdeihin väitöstilaisuuksiin sekä sukelletaan omiin muistoihin ja mietitään, kenestä on kasvanut vahva silmukka. Tahvo Hyötyläisen säveltämä uniikki, kaunis musiikki kuljettaa katsojaa läpi Tove Janssonin elämän ja rantalaiturilta aina Kummelskärin majakalle asti – ja siitäkin eteenpäin. Tukkateatterille teoksen on ohjannut ja sovittanut Minerva Kettukuja.

Työryhmä Tukkateatterilla:

Käsikirjoitus: Anna Krogerus ja työryhmä, 2016
Ohjaus ja sovitus Tukkateatterille: Minerva Kettukuja
Musiikki ja sävellys: Tahvo Hyötyläinen
Musiikki, viulu ja alttoviulu: Pauliina Lehtinen
Tuotanto: Jenna Lahti, Senja Veijalainen ja Minerva Kettukuja
Valokuvat: Jussi Kurkimäki, Minerva Kettukuja, Senja Veijalainen
Puvustaja ja tarpeisto: Leena Sievä
Lavastaja: Marko Itkonen
Animaatiot: Adrian Lui
Graafinen suunnittelu: Hanne Vuorela
Valosuunnittelu: Minerva Kettukuja
Tekniikka esityksissä: Juho Laitinen, Aino Tarvainen, Minerva Kettukuja
Näyttämöllä: Leila Ahonen, Päivi Rötsä, Marja Suurpalo

Esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma. Tove Jansson on Moomin Characters Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. Tämä tuotanto on toteutettu Moomin Characters Oy:n luvalla. Esityksen sisältö on fiktiivinen.

Esityksen kesto: n. 2h sisältäen väliajan, esityksen jälkeen keskustelutilaisuus työryhmän ja yleisön kanssa
Esityspaikka: Vernissasali, Kulttuuritehdas Vernissa, 1. kerros., Tikkurilantie 36, Vantaa

Osta liput etukäteen NetTicketistä: NetTicket. Lippuja ei voi varata Tukkateatterin kautta.

Tikkurilan Teatteri:

www.tikkurilanteatteri.fi/index.php/esitykset-2/majakanvartija-2/

Majakanvartijan oma produktiosivu:

www.tukkateatteri.fi/majakanvartija

Merkitty: , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä, tapahtuma, tiedote