Tukkateatterin avoimet teatteritaiteen ja näyttelijäntyön koulutukset keväällä 2017

Tukkateatteri järjestää kevään aikana koulutuksia kaikille tamperelaisille teatterin ystäville. Koulutukset tarjoavat näkökulmia ja lisäoppia teatteritaiteen ja näyttelijäntyön eri osa-alueilta. Kurssit ovat kaikille avoimia. Kurssit järjestetään Tukkateatterin tiloissa osoitteessa Laukontori 12. Kurssit toteutetaan yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton kanssa.

Keväällä 2017 järjestetään kolme koulutusta. Näet koulutusten tarkemmat ajankohdat ja sisällöt alta.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse Suomen Harrastajateatteriliiton tuottajalle Mari Saariselle mari.saarinen@shtl.fi. Huomaathan, että jokaiseen koulukseen on oma viimeinen ilmoittautumispäivänsä. Voit ilmoittautua samalla sähköpostilla yhteen tai useampaan koulutukseen tai jokaiseen erikseen.

Ilmoittautuminen on sitova! Koulutukset järjestetään ainoastaan kurssien minimiosallistujamäärän toteutuessa. Ilmoitamme koulutusten toteutumisesta ilmoittautuneille noin kaksi viikkoa ennen koulutusta. Osallistumismaksu maksetaan Suomen Harrastajateatteriliiton kautta. Maksutiedot lähetetään ilmoittautuneille ennen kurssia.

 

Kevään 2017 koulutukset

su 26.3. klo 12-18 MEISNER-NÄYTTELIJÄNTYÖN KURSSI (KURSSI TÄYNNÄ!)

Koulutuksessa pääset oppimaan Sanford Meisnerin kehittämää näyttelijäntyön tekniikkaa, jossa harjoitellaan uskottavaa ja mielenkiintoista näyttelemistä. Repetition game ja muut tekniikat ovat kuuntelemista ja tarkkaa havainnointia, joka auttaa saamaan jokaisesta lavalla olevasta hetkestä kaiken irti ja varsinkin olemaan hetkessä.

Koulutuksen ohjaaja Katri Hyötyläinen on opiskellut Meisner-tekniikkaa The Neighborhood Playhouse School of the Theatressa.

Hinnat:
KURSSI TÄYNNÄ

su 9.4. klo 12-18 NÄYTTÄMÖVÄKIVALTA-KURSSI

Koulutuksessa opitaan näyttämöväkivallan alkeita, mm: lyöminen, kuristaminen ja potkiminen. Näyttämöväkivallan opettelu kehittää rytmitajua sekä oman kehon hahmottamista. Lisäksi kurssilla opitaan hahmottamaan väkivallan koreografian suunnittelua sekä toteutusta.

Koulutuksen ohjaaja Jani Hämäläinen on erikoistunut mimiikkaan ja fyysiseen teatteri-ilmaisuun. Hän valmistui vuonna 2016 teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Centria ammattikorkeakoulusta.

Hinnat:
35€/harrastajateatteriliiton teattereiden jäsenet
45€/muut

Näyttämöväkivalta-kurssin ilmoittautuminen päättyy 26.3.

la 22.4. klo 12-18 KUUNNELMA JA AUDIOFIKTIO -KURSSI

Koulutuksessa keskitytään ihmisäänen ilmaisuvoiman vapauttamiseen ja kokeillaan ihmisäänen mahdollisuuksia erilaisten äänimaisemien eli audiofiktioden luomiseen. Kurssilla tuotetaan erilaisia kuulokuvia ja tutkitaan audiofiktiota osana teatteri-ilmaisua. Kurssille osallistuvat saavat eväitä oman ääni-ilmaisunsa kehittämiseksi sekä ihmisäänen hyödyntämiseksi esimerkiksi teatteriproduktioissa.

Koulutuksen ohjaaja Terhi Meriläinen on koulutukseltaan Tampereen yliopistosta valmistunut vokologi ja Jyväskylän avoimesta yliopistosta valmistunut draamapedagogi. Hän on ohjannut ääni-ilmaisun ryhmiä useiden vuosien ajan.

Hinnat:
40€/ harrastajateatteriliiton teattereiden jäsenet
50€/muut

Kuunnelma ja audiofiktio -kurssin ilmoittautuminen päättyy 8.4

Lisätietoja kursseista:

Katri Häti
Tukkateatteri ry:n puheenjohtaja

katri.hati@tukkateatteri.fi
040 5140 295

 

 

Merkitty: , ,
Julkaistu kohteessa tiedote