Road-näytelmä valtaa lavan lokakuussa

Road-elokuvien tyylilajista innoituksensa saanut road-näytelmä Posiolle! valtaa Tukkateatterin lavan lokakuussa. Näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Johanna Yrjänäinen halusi tehdä road-näytelmän käsitelläkseen päämääriä, päämäärättömyyttä, risteyksiä ja käännekohtia.

Halusin tehdä road-näytelmän myös siksi, että olen aina rakastanut automatkoja: niillä mukana oloa, road-elokuvia, kaikkea niissä. Missään ei ole vapaampi kuin tiellä. Road-näytelmä oli luonteva tapa kuvailla ystävyksiä, joista kukaan ei oikeastaan tiedä, missä tai miten pitäisi olla, Yrjänäinen kertoo.

Posiolle! on tarina parikymppisten nuorten matkasta Lappiin. Näytelmässä kuvataan nuorten elämää ja haasteita ja kuten road-näytelmien tyyliin kuuluu, matkaan kuuluu kasvua ja mahdollisuus uusien näkökulmien löytämiseen.

Näytelmässä menneisyys ja nykyisyys, uni ja tosi lomittuvat. Näytelmän henkilöiden elämä, valitsemisen vaikeus ja sitoutumisen pelko sekoittuvat toisiinsa roadtripin edetessä. Jokainen elämän valintojen äärellä itseään ja tulevaisuuttaan pohtinut voi löytää näytelmästä kiinnekohtia.

– Näytelmä on lisäksi ennen kaikkea kertomus ystävyydestä ja siitä, miten paljon vaikutamme toisiimme. Parhaassa tapauksessa katsoja alkaa näytelmän edetessä itsekin miettiä omia käännekohtiaan, sitä miten on päätynyt sellaiseksi kuin on, Yrjänäinen päättää.

Posiolle! saa ensi-iltansa perjantaina 21.10. Esityksen tarkemmat tiedot ja muut esityspäivät löydät täältä.

Lisätietoja näytelmästä tuottajalta Minna-Reetta Kuusiselta 041 440 5022 tai sähköpostilla lippuvaraukset@tukkateatteri.fi

Julkaistu kohteessa Ei kategoriaa