Antti Tuurin Kylmien kyytimies ensimmäistä kertaa näyttämösovituksena

TIEDOTE 23.2.2018
vapaa julkaistavaksi

Antti Tuurin Kylmien kyytimies ensimmäistä kertaa näyttämösovituksena Tampereella

Antti Tuurin romaani Kylmien kyytimies sovitetaan ensimmäistä kertaa näyttämölle tamperelaisessa Tukkateatterissa. Teoksen on dramatisoinut näytelmäksi ja sen ohjaa Tukkateatterille teatteri-ilmaisun ohjaaja Terhi Tuominen. Näytelmän ensi-iltaa vietetään 9.3.2018.

Antti Tuuri on vahvistanut saapuvansa ensi-iltaan ja medialla on mahdollisuus haastatella häntä esityksen yhteydessä.

Amerikasta palannut Jussi Ketola ja hänen Prokli-hevosensa kaapataan maaliskuussa 1918 Kauhavan asemalta junaan ja kohti Tampereen valtausta. Aseistakieltäytyjä ja sosialisti Ketolasta tulee näin osa valkoista armeijaa, jonka huoltojoukoissa hän kyyditsee niin haavoittuneita kuin kaatuneitakin.

– Tampereen taisteluista ja sisällissodasta tehdään paljon muitakin teatteriesityksiä. Meidän esityksemme kysyy, miten on mahdollista säilyttää oma aatteensa ja ihmisyytensä sodan keskellä. Voiko sodassa siis olla koskaan puolueeton, pohtii ohjaaja-dramatisoija Terhi Tuominen.

Kylmien kyytimiehen näyttämöversiossa toiseksi päähenkilöksi Jussi Ketolan ohella nousee Prokli, pystypäinen ja utelias suomenhevostamma, joka kulkee Ketolan rinnalla läpi kansalaissodan kiivaimpien taistelujen.

Terhi Tuomisen edelliset ohjaustyöt Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia sekä Luvattu maa -suur(suomi)musikaali on valittu Mikkelissä vuosittain järjestettäville Työväen Näyttämöpäiville.

Antti Tuuri kuuluu Suomen tuotteliaimpiin kirjailijoihin. Proosateosten lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluu kuunnelmia, näytelmiä, elokuva- ja tv-käsikirjoituksia, oopperalibrettoja sekä historiikkeja. Useita hänen teoksiaan on filmatisoitu, viimeisimpänä viime vuonna ensi-iltansa saanut Ikitie.

Arviota tai artikkelia kirjoittavat median edustajat ovat tervetulleita kutsuvieraina joko ensi-iltaan tai myöhempään esitykseen, lippuvaraukset p. 041 440 5022 tai lippuvaraukset@tukkateatteri.fi.

Kylmien kyytimiehen esitykset ovat 9.3.–13.4.2018 Tukkateatterilla osoitteessa Laukontori 12, Tampere.

Tarkemmat työryhmätiedot ja esityspäivät: www.tukkateatteri.fi. Pressikuvia päivitämme kotisivuillemme viimeistään ensi-iltaviikolla.

Lisätiedot:
tuottaja Kaisa Vuorinen, p. 041 440 5022, kaisa.vuorinen@tukkateatteri.fi
ohjaaja Terhi Tuominen, p. 050 339 3197, terhiannikki@gmail.com

 

Julkaistu kohteessa tiedote