Ilmoittaudu äänenkäytön kurssille!

Suomen Harrastajateatteriliitto järjestää Äänenkäytön kurssin Tukkateatterilla 2.10. ja 4.10. Ilmoittaudu mukaan NYT! Ilmoittautuminen kurssille päättyy jo 13.9.!

Tuntuuko, ettei saa ääntä suusta niin paljon kuin rooli vaatisi ja varsinkin kohtaukset, joissa tosissaan pitäisi äänen kantaa, se tuntuu jäävän lähtötelineisiin?
Näyttelijän äänenkäyttö, Tampere 2.10. ja 4.10. Kouluttajana Marja Suurpalo.

Näyttelijän äänenkäyttökurssi

Kurssilla harjoitellaan näyttelijälle olennaisia puhetaitoja: selkeää ja kantavaa näyttämöpuhetta, monipuolista puheilmaisua ja terveellistä äänenkäyttötapaa. Kurssin käytyään osallistuja ymmärtää äänen syntymisen perusmekanismin. Hän osaa sen pohjalta paremmin tulkita kehon viestejä äänenkäytön onnistumisesta (esim. kireys kurkussa, äänen käheytyminen) ja tarvittaessa muokata puhetekniikkaansa toivottuun suuntaan. Kurssilla tehtyjen harjoitusten avulla hän osaa treenata ja lämmitellä ääntään itsenäisesti.

Kurssin puitteissa keskitytään mm. seuraaviin äänenkäytön alueisiin: 

  • hengityselimistön aktivoiminen ja vahvistaminen
  • artikulaation rentouttaminen ja hiominen
  • äänen vapaa virtaaminen
  • äänen rikas sointi
  • äänen voimistaminen kestävällä tavalla
  • puheilmaisun monet välineet

Kurssilla keskitytään käytännön harjoitteluun. Harjoitukset ovat helposti omaksuttavia ja nopeita tehdä myös arjessa. Aikataulu: pe 2.10.  klo 17-21 ja su 4.10. klo 16-20.

Kouluttajana Marja Suurpalo, puhevalmentaja, vokologi FM

Marja on äänenkäyttöön ja puheilmaisuun erikoistunut puhevalmentaja, joka toimii niin työhyvinvoinnin kuin taiteellisen ilmaisun kentällä. Hänen erityisosaamistaan ovat mm. äänen lämmittelyn vaikutukset ja näyttömöpuhe. Tällä hetkellä Marja toimii myös puhetekniikan opettajana Suomen Teatteriopistossa. Kouluttajana Marjaa on kuvailtu kannustavaksi ja kärsivälliseksi. Voit tutustua kouluttajaan tarkemmin osoitteessa https://www.vokomotiivi.fi/osuuskunta/marja/ ja LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/marjasuurpalo/

Kurssi pidetään Tukkateatterin tiloissa, osoitteessa Laukontori 12, Tampere.

Aika: pe 2.10. klo 17-21 ja su 4.10. klo 16-20
Paikkakunta: Tampere
Kouluttaja: Marja Suurpalo
Ilmottautuminen päättyy: 13.9.2020
Hinta/hlö: 75€/hlö

Ilmoittaudu äänenkäytön kurssille tästä: Ilmoittaudu

Merkitty: , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa kurssit