Ensi-illassa 19.9. Kuolemantanssi on pikimustan huumorin sävyinen avioliittotragedia

Kuolemantanssi on Tukkateatterin syksyn ensimmäinen ensi-ilta.

August Stridbergin klassikkonäytelmä Kuolemantanssi saa ensi-iltansa Tukkateatterilla lauantaina 19.9. klo 19. Kuolemantanssin on modernisoinut Juho Laitinen. Rooleissa nähdään Terhi Meriläinen, Paula Toivonen ja Jaakko Mela.

Katso kaikki esitysajat täältä: Kuolemantanssi
Liput: Lippuvaraukset / Lippuagentti

”Kuoleman viivyttäminen vaatii uhrauksia.”

August Strindbergin klassikkonäytelmä Kuolemantanssi on pikimustan huumorin sävyinen avioliittotragedia rakkaudesta, vihasta ja yhteisestä yksinäisyydestä.

Karkeakäytöksinen sotilaskapteeni Ester ja hänen aviomiehensä Antti elävät eristäytyneenä syrjäisellä saarella pysähtyneessä ja dystopian katkuisessa lähitulevaisuudessa. Kun heidän vanha tuttavansa Kaisa saapuu saarelle, alkavat kyynistyneen avioparin pahimmat puolet nousta päivänvaloon ja Kaisa päätyy pelinappulaksi avioliiton sotatantereelle.


“Tulin tänne siksi, että saisin olla rauhassa meren äärellä… en tiennyt mitään teidän asioistanne…”

Juho Laitisen modernisoitu sovitus Strindbergin klassikosta tutkii vivahteikkaasti stereotypisiä sukupuolikäsityksiä. Näytelmä pohtii, kuinka vallankäyttö ja sukupuoliroolit sekä niiden väliset tehtävät voivat jakautua nykypäivänä ja tulevaisuudessa.

”Ei saa juoda eikä vetää röökiä. Silloin ei elämä ole paljonkaan arvoinen.”

Seuraa Kuolemantanssin esityskautta instagramissa: @tukkateatteri

Kuolemantanssi avaa Tukkateatterin syksyn esityskauden. Se on myös ensimmäinen sisätiloissa esitettävä näytelmä, joka esitetään Tukkateatterin uudessa katsomossa. Tukkateatteri tekee kaikkensa, jotta jokaisen teatteri-ilta olisi mahdollisimman turvallinen. Olemme tehostaneet pintojen puhdistusta ja pyydämme jokaista huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Teatterilla on saatavilla käsidesiä. Suosittelemme Koronavilkun lataamista puhelimeen. Ethän saavu teatteriin sairaana.

Olemme myös rajoittaneet katsojapaikkoja. Tämän vuoksi toivomme, että varaat lippusi etukäteen. Kuolemantanssiin voi myös ostaa lippuja ennakkoon Lippuagentin sivuilta. Pyrimme välttämään käteisen käsittelyä, joten suosithan korttimaksua lippuvarausta lunastaessa ja väliaikatarjoiluja ostaessasi.

Haluamme toivottaa juuri Sinut lämpimästi tervetulleeksi Tukkateatterille! Turvallista ja nautinnollista teatteri-iltaa!


Tulossa vielä tänä syksynä:

Marraskuussa Tukkateatterilla nähdään Suomessa kantaesityksensä saava Jälleennäkemisiä-Reencuentros. Jälleennäkemisiä on alun perin espanjalaisen Jerónimo Cornellesin teksti, jonka näemme nyt Paula Folques Díagon kääntämänä. Jälleennäkemisiä ohjaavat Katri Häti ja Paula Folques Díago.

Merkitty: , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä