Ensi-illassa la 5.3.2022: Majakanvartija

Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa on näytelmä taiteen tärkeydestä, rohkeudesta elää, omien ääriviivojen piirtämisestä – ja hiukan suhteesta taiteilija Tove Janssoniin.

Tervetuloa katsomaan vuoden 2022 harrastajateatterimme ohjelmiston avaavaa produktiota!

Naiset laiturilla. Kuva: Jussi Kurkimäki

Tulossa Tukkateatterin vuoden ensimmäinen ensi-ilta! Vuoden 2022 ohjelmistomme avaa Anna Krogeruksen ja työryhmän (2016) alkuperäisteksti Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa, joka saa uuden sovituksen nyt Tukkateatterilla. Esityksiä on 9.4.2022 asti.

Esityksistä kaksi on jo loppuunmyyty ja kaksi loppuunvarattu. Suosittelemme siis toimimaan nopeasti, mikäli toivot saavasi kokea Majakanvartijan maailman itse!

> Liput Lippuagentista (klik)
> Varaa liput Liput-sivuilta
(klik)

Majakanvartija tuo lavalle joukon hahmoja, joista jokaiselle katsojalle riittää samaistumispintaa iästä riippumatta. Näytelmässä käydään läpi oman elämän rakkauksia ja luopumisia suhteessa Tove Janssoniin ja tämän elämän eri vaiheisiin. Voiko kuka tahansa päättää elää kuin Tove Jansson? Voiko Toven kutsua apuun, kun ei tiedä mitä tehdä? Neuvooko Tove? Entä voiko kukaan rakastaa Tove Janssonia enempää tai paremmin kuin hän, joka tietää ja on lukenut Tovesta kaiken?

”Tove. Tove. Tove.” Kuva: Jussi Kurkimäki

Draamakomediassa seikkaillaan anonyymien muumiriippuvaisten kokouksista absurdeihin väitöstilaisuuksiin sekä sukelletaan omiin muistoihin ja mietitään, kenestä on kasvanut vahva silmukka. Tahvo Hyötyläisen säveltämä kaunis musiikki kuljettaa katsojaa läpi Tove Janssonin elämän ja rantalaiturilta aina Kummelskärin majakalle asti – ja siitäkin eteenpäin. Tukkateatterille teoksen on ohjannut ja sovittanut Minerva Kettukuja. Lavalla nähdään Leila Ahonen, Päivi Rötsä ja Marja Suurpalo.

Katso kaikki esityspäivät ja lue lisää näytelmän omalta sivulta > Majakanvartija

Esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma.
Tove Jansson on Moomin Characters Oy:n rekisteröimä tavaramerkki. Tämä tuotanto on toteutettu Moomin Characters Oy:n luvalla. Esityksen sisältö on fiktiivinen.

Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa 5.3.-9.4. Tukkateatterilla. Grafiikka: Hanne Vuorela.
Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä, tiedote