Leipäaselepo 27.11. klo 18 Tukkateatterissa

Tukkateatteri on mukana valtakunnallisessa UKRAINA näyttämölle tapahtumassa esittämällä lukudraamana Serhi Žadanin Leipäaselepo näytelmän. Suomennoksen ovat tehneet Elli Salo, Yuriy Zup ja Santul Kosmo. Esityksen ohjaa Katri Häti ja näyttämöllä nähdään Jutta Kantar, Elisa Koivula, Sami Lakso, Mia-Annette Latvus, Vili Manninen, Jaakko Mela, Helmi Rutherford ja Pinja Viitala.

Leipäaselepo on tragikoominen näytelmä maailmasta, missä ristiriidat ja sodan vaikutus muokkaa elämää ja tulevaisuudennäkymiä. Mitä tehdä, kun et voi enää luottaa edes läheisimpiin sukulaisiisi? Kuka kertoo sinulle tärkeimmistä asioista, jos kieli on hajonnut ja kyky kuunnella ja ymmärtää on jäänyt sotaa edeltävään menneisyyteen? Yhden kuoleman tarina muuttuu kokonaisen sukupolven tragikoomiseksi tarinaksi petoksesta ja epäluulosta.

Esityksiä on vain yksi Tukkateatterilla Laukontori 12:

Su 27.11. klo 18 Leipäaselepo PÄÄSYMAKSUTON

Varaa lippusi lippuvaraukset@tukkateatteri.fi / p. 041 440 5022

Esityksen kesto väliaikoineen n. 3h 15min

Lukudraamassa näyttelijät esittävät näytelmän lukien; fyysistä toimintaa on vähemmän, mutta tekstiin silti eläydytään kuten esityksessä.  Näytelmää ei opetella ulkoa, vaan lukijoilla on tekstit ja näyttelijät ovat niiden kanssa näyttämöllä. Lukudraaman tekeminen kehittää teatterintekijöiden näytelmätekstin ilmaisua ja antaa mahdollisuuden kokeilla uudenlaista esitysmuotona. Lukudraamassa näytelmäteksti luetaan kokonaisuudessaan ääneen, myös paranteesit.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Työväen Näyttämöiden liitto, Suomen Harrastajateatteriliitto, Finlands Svenska Ungdomsförbund ja Nordic Drama Corner. Tapahtuman toteuttamista tukee European Cultural Foundation.

Ukrainalaisten näytelmäkirjailijoiden kirjoittamia esityksiä nähdään teemaviikon 21.–27.11.2022 aikana valtakunnallisesti yhteensä 21 kappaletta ja osallistuvia teattereita tapahtumaan osallistuu yhteensä 17 harrastajateatteria.
Kaikki tarjolla olleet tekstit tulivat valituiksi teatterien ohjelmistoihin.

Merkitty: , , , ,
Julkaistu kohteessa Ei kategoriaa