Majakanvartija valittiin Harrastajateatterikesäfestivaaleille Jyväskylään

Tukkateatterilla maaliskuussa ensi-iltaan tullut Majakanvartija – tuokioita Tove Janssonin jalkojen juuressa on valittu Jyväskylässä pidettävään Harrastajateatterikesään!

Harrastajateatterikesää on järjestetty vuodesta 1973 alkaen Seinäjoella, mistä se siirtyi Jyväskylässä pidettäväksi vuonna 2016. Harrastajateatterikesän pääjärjestäjänä toimii Suomen Harrastajateatteriliitto. Vuonna 2022 ohjelmiston valitsijana toimii Jenni Kokander. Lue lisää Harrastajateatterikesästä > täältä.

Harrastajateatterikesä järjestetään 48. kerran.

Tänä vuonna Harrastajateatterikesään haki 17 produktiota, joista ohjelmistoon valittiin 6. Majakanvartijan työryhmällä on suuri kunnia saada olla yksi valituista! Esityskaudella lähes kokonaan loppuunmyytyä Majakanvartijaa esitetään Jyväskylässä Harrastajateatterikesässä 20.8., minkä lisäksi tulossa on muutama lisäesitys elokuussa Tukkateatterilla.

Valinnat Harrastajateatterikesään teki Jenni Kokander. Hän kertoo valinneensa Majakanvartijan mukaan seuraavin perustein:

”Tämä näytelmä pitää sisällään kaiken. Ihmisyyden, taiteen, meren, sadun, tarinat ja sattumukset. Esitys pohtii perimmäisiä kysymyksiä olematta pateettinen tai raskas. Sen ilmava muoto antaa mahdollisuuden katsoa välillä tilanteita tiukassa lähikuvassa intiimisti ja hypätä sitten valtameren kokoisiin maisemiin. Yksinkertaiset, mutta tarkat
näyttämökuvat tekevät tästä nykynäytelmästä helppoa ja viihdyttävää katsottavaa. Näyttelijöiden luonteva, rauhallinen ja vapaa ilmaisu saa nauramaan kyynelten läpi. Tästä esityksestä jää yksinkertaisesti hyvä olo.” – Ohjelmiston valitsija Jenni Kokander

Lue kaikista ohjelmistoon valituista produktioista > täältä.

Majakanvartija on ainoa pirkanmaalainen produktio, joka valittiin Harrastajateatterikesään. Tukkateatteri on valittu aiemmin tänä vuonna Vuoden 2022 Harrastajateatteriksi.

Majakanvartija on näytelmä rohkeudesta, rakkaudesta ja taiteesta. Anna Krogeruksen ja hänen työryhmänsä alkuperäistekstissä (2016, Teatteri Avoimet Ovet) seikkaillaan anonyymien muumiriippuvaisten kokouksista absurdeihin väitöstilaisuuksiin, sukelletaan omiin muistoihin, pohditaan omaa taiteilijaksi kasvamisesta sekä sitä, kenestä on kasvanut vahva silmukka. Tahvo Hyötyläisen säveltämä uniikki, kaunis musiikki kuljettaa katsojaa läpi Tove Janssonin elämän ja rantalaiturilta aina Kummelskärin majakalle asti – ja siitäkin eteenpäin. Tukkateatterille teoksen on ohjannut ja sovittanut Minerva Kettukuja.

Lue lisää Majakanvartijasta > täältä.

Lipunmyynti Harrastajateatterikesän näytökseen alkaa Harrastajateatteriliiton kautta 20.5. osoitteessa https://harrastajateatterikesa.fi/lipunmyynti-2/
Lipunmyynnistä Tukkateatterilla järjestettäviin lisäesityksiin tiedotetaan Tukkateatterin sivuilla 20.5.

Tamperelainen Tukkateatteri matkaa Jyväskylään Majakanvartijan kanssa. Kuva: Minerva Kettukuja
Merkitty: , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa näytelmä, tapahtuma, tiedote