Kameranäyttelemisen perus- ja jatkokursseja Tukkateatterilla

Oletko aina halunnut oppia, miten näytellään kamerassa? Miten se eroaa teatterinäyttelemisestä? Miten hahmoja näytellään kamerassa?

Tamperelainen Tukkateatteri järjestää kameranäyttelemisen perus- ja jatkokurssin kesällä 2024 joiden vetäjänä toimii opettaja Marjo Ikonen. Tutustu kursseihin ja kouluttajaan lisää alempaa ja ilmoittaudu mukaan! Kursseja tukee Kansalaisfoorumi.

PERUSKURSSI
Kurssin tavoitteena on tutustua kameranäyttelemisen perustekniikkaan ja valmistaa eneagrammi-metodiin perustuen maksimissaan 9 erilaista roolihahmoa aikataulun rajoissa. Luoda. Kokeilla. Nauttia. Oppia kameran kanssa uusia ulottuvuuksia omasta ilmaisusta ja kehittää sitä. Löytää yhteys omaan tilaan, tunteisiin ja mielikuvitusmaailmaan kameran edessä.

Eneagrammi on psykologiaan perustuva järjestelmä, joka jakaa ihmiset yhdeksään eri persoonallisuustyyppiin. Hollywoodin käsikirjoittajat alkoivat käyttää sitä apuna roolihenkilöiden luomisessa, ja se toimii loistavasti myös näyttelijäntyön metodina erityisesti kameranäyttelemisessä.
Eneagrammin avulla näyttelijä voi nopeasti ja selkeästi piirtää luonnoksen roolistaan. Se antaa konkreettisia ja ulkokohtaisia keinoja roolihenkilön luonteenpiirteistä, käyttäytymismalleista, tyylistä ja tavasta ilmaista itseään.

Eneagrammin persoonallisuudet ovat kaikki ääriesimerkkejä ja oikeassa elämassä olemme sekoituksia kaikista tyypeistä. Kaikilta löytyy kuitenkin oma hallitseva tyyppi. Fiktion maailmaan sukeltaessa nämä määritellyt persoonallisuudet ovat erittäin käyttökelpoisia ja antavat selkeän suunnan näyttelijäntyölle.

Kurssin aikana tutustutaan kaikkiin yhdeksään persoonallisuustyyppiin. Jokainen näyttelijä saa valmistaa haluamansa tekstin (max. 2min) kaikissa yhdeksässä persoonallisuustyypissä. Sama teksti, yhdeksän eri hahmoa.

Peruskurssin aikataulu: 21.- 22.7.2024
Tukkateatterilla su 21.7. klo 11–17 ja ma 22.7. klo 17-21

Kurssin vetäjä: Marjo Ikonen
Kurssin hinta: 75€ (Tukkateatterilaiset: 40€) 
Osallistuja maksimi: 12 
Kurssin osallistujaminimi: 8 

Sitovat ilmoittautumiset su 14.7.2024 mennessä.

JATKOKURSSI

Kurssin tavoitteena on jatkaa peruskurssin opeista ja hyödyntää taitoja lyhyissä dialogikohtauksissa ja edelleen monologien työstämistä pidemmälle. Tavoite on laajentaa osaamista edelleen päivitettyjen tietotaitojen osalta ja jakaa viimeisempiä oppeja joita Marjo on saanut koulutusmatkaltaan Los Angelesista kesällä 2024.

Jatkokurssin aikataulu: 23.- 24.8.2024
Tukkateatterilla: pe 23.8. klo 17–21 ja la 24.8. klo 10-16 
 

Kurssin vetäjä: Marjo Ikonen
Kurssin hinta: 75€ (Tukkateatterilaiset: 40€) 
Osallistuja maksimi: 12 
Kurssin osallistujaminimi: 8 

Sitovat ilmoittautumiset pe 16.8.2024 mennessä.

KOULUTTAJA

Marjo Ikonen on valmistunut teatteritaiteen kandidaatiksi Helsingin ammattikorkeakuolu Metropolian tanssi-ja teatterialan koulutusohjelmasta 2004. Hän opiskeli Erasmus-vaihdossa fyysistä näyttelijäntyötä Madridin Kuninkaallisessa Teatterikorkeakoulussa R.E.S.A.D. Marjo on näytellyt lukuisia rooleja espanjalaisissa TV-sarjoissa ja lyhytelokuvissa, sekä merkittävän roolin Marokkolaisessa elokuvassa Solei-Man. Viimeisimmät roolit Marokkolaisissa sarjoissa Mimunt ja Sininen palatsi. Merkittävimmät roolit teatterissa näytelmässä Puhdistus (Ilmatar Teatteri) ja Juan Gomezin näytelmissä Aburrimiento Chair ja Electrica. Syksyllä 2023 Marjo näytteli Hetan roolia Tukkateatterin tuotannossa Niskavuoren Heta, joka esitettiin espanjan kielellä. Jatkokoulutusta hän on opiskellut mm. kameranäyttelemisen kursseilla elokuva-alan kouluissa Madridissa 2005- 2019; NIC-Instituutti, ECAM, Central de Cine, Instituto del Cine, sekä yksityisissä kouluissa Marjorie Ballentinen, Carmen Ricon ja Jose Manuel Carrascon johdolla.

***

ILMOITTAUTUMINEN

Paikkoja kursseille on rajoitetusti! Lisätiedot, ilmoittautumisohjeet ja ilmoittautuminen alla olevalla lomakkeella (jos upotettu lomake ei toimi, pääset ilmoittautumiseen tästä linkistä: https://forms.gle/rscu2bjG17CeNZxs7)

Merkitty: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa kurssit