Ilmoittaudu syksyn kursseille nyt!

Syksyllä Tukkateatterilla järjestetään äänenkäytön kurssi ja teatteripuvustamisen perusteiden kurssi. Kursseille ilmoittaudutaan Suomen Harrastajateatteriliiton sivujen kautta. Lue kursseista lisää alta. Huom! Teatteripuvustamisen kurssille ilmoittautuminen päättyy jo 2.8.!

Syksyn 2020 kursseilla tutkitaan toimivaa äänenkäyttöä ja perehdytään teatteripuvustamisen saloihin.

Näyttelijän äänenkäyttökurssi

Kurssilla harjoitellaan näyttelijälle olennaisia puhetaitoja: selkeää ja kantavaa näyttämöpuhetta, monipuolista puheilmaisua ja terveellistä äänenkäyttötapaa. Kurssin käytyään osallistuja ymmärtää äänen syntymisen perusmekanismin. Hän osaa sen pohjalta paremmin tulkita kehon viestejä äänenkäytön onnistumisesta (esim. kireys kurkussa, äänen käheytyminen) ja tarvittaessa muokata puhetekniikkaansa toivottuun suuntaan. Kurssilla tehtyjen harjoitusten avulla hän osaa treenata ja lämmitellä ääntään itsenäisesti.

Kurssin puitteissa keskitytään mm. seuraaviin äänenkäytön alueisiin: 

  • hengityselimistön aktivoiminen ja vahvistaminen
  • artikulaation rentouttaminen ja hiominen
  • äänen vapaa virtaaminen
  • äänen rikas sointi
  • äänen voimistaminen kestävällä tavalla
  • puheilmaisun monet välineet

Kurssilla keskitytään käytännön harjoitteluun. Harjoitukset ovat helposti omaksuttavia ja nopeita tehdä myös arjessa. Aikataulu: pe 2.10.  klo 17-21 ja su 4.10. klo 16-20.

Kouluttajana Marja Suurpalo, puhevalmentaja, vokologi FM

Marja on äänenkäyttöön ja puheilmaisuun erikoistunut puhevalmentaja, joka toimii niin työhyvinvoinnin kuin taiteellisen ilmaisun kentällä. Hänen erityisosaamistaan ovat mm. äänen lämmittelyn vaikutukset ja näyttömöpuhe. Tällä hetkellä Marja toimii myös puhetekniikan opettajana Suomen Teatteriopistossa. Kouluttajana Marjaa on kuvailtu kannustavaksi ja kärsivälliseksi. Voit tutustua kouluttajaan tarkemmin osoitteessa https://www.vokomotiivi.fi/osuuskunta/marja/ ja LinkedInissä: https://www.linkedin.com/in/marjasuurpalo/

Kurssi pidetään Tukkateatterin tiloissa, osoitteessa Laukontori 12, Tampere.

Aika: pe 2.10. klo 17-21 ja su 4.10. klo 16-20
Paikkakunta: Tampere
Kouluttaja: Marja Suurpalo
Ilmottautuminen päättyy: 13.9.2020
Hinta/hlö: 75€/hlö

Ilmoittaudu äänenkäytön kurssille tästä: Ilmoittaudu

Teatteripuvustamisen perusteita -kurssi

Kurssiin kuuluu teoriaosuus sekä käytännön harjoitteita. Kurssi sopii sekä aloittelijalle että puvustusta jo vähän tehneelle.

Teoriaosuudessa käydään lävitse puvustusprosessin taiteellista sekä käytännöllistä puolta. Kurssille osallistujat oppivat tekemään pukusuunnittelua ja -toteutusta itsenäisenä taideteoksena mutta samalla muuta työryhmää tukevana ja täydentävänä elementtinä. Teoriaosuudessa käydään läpi tekstin analysointia puvustajan näkökulmasta, työprosessia yhdessä ohjaajan ja näyttelijöiden kanssa, sekä puvustajan käytännön työtä pukujen hankkimisesta niiden huoltoon.

Käytännön osuudessa opetellaan yleisimmät puvustamisessa kohdattavat vaatteiden muutokset (esimerkiksi hihojen/punttien lyhennys), harjoitellaan olennaisimpien mittojen ottoa sekä kokeillaan muotoilua nuken päälle. Lisäksi tutkimme materiaalien käyttäytymistä teatterivalaistuksessa. Toisena kurssipäivänä osallistujat tekevät puvustusharjoituksen lyhytnäytelmään joko yksin tai pareina.

Kurssin vetäjä on teatteritaiteen moniosaaja Anne Karema (HuK). Karema on teoriaopintojensa lisäksi tehnyt teatteria ohjaajana, näyttelijänä, puvustajana sekä valosuunnittelijana.

Aika: 15.-16.8. klo 11-17 (la ja su)
Paikkakunta: Tampere
Kouluttaja: Anne Karema
Ilmottautuminen päättyy: 2.8.2020
Hinta/hlö: 85€/hlö

Ilmoittautuminen teatteripuvustamisen kurssille tästä: ilmoittaudu


Merkitty: , , , , , , , , , , ,
Julkaistu kohteessa kurssit