Mukaan toimintaan

Tukkateatterin toimintakulttuuri

Tukkateatterin toimintakulttuuri on avointa, yhteisöllistä, sitouttavaa ja ennen kaikkea kannustavaa. Tukkateatterilaisina kannustamme aina toisiamme mukavuusalueidemme ulkopuolelle kokeilemaan uutta. Kehitämme myös jatkuvasti toimintaamme ja pyrimme esimerkiksi tarjoamaan mielenkiintoisia kurssisisältöjä kaikille kiinnostuneille. Tukkateatterin toimintaan ovat tervetulleita kaikki aktiiviset ja teatterin tekemisestä innostuneet ihmiset aiempaan kokemustaustaan tai ikään katsomatta!

Tukkateatteri on turvallinen tila. Noudatamme teatteritilassamme ja produktioissamme turvallisen tilan periaatteita. Tukkateatteri on turvallinen paikka kaikille sekä henkisesti että fyysisesti. Meillä on nollatoleranssi kaikelle häirinnälle ja syrjinnälle. Jotta voimme luottaa toisiimme näyttämöllä ja sen ulkopuolella, jokainen meistä sitoutuu noudattamaan näitä periaatteita. Luethan läpi Tukkateatterin turvallisen tilan Huoneentaulun (pdf) alta tai klikkaamalla alla olevaa LATAA-painiketta. 

Olen jo jäsen, mistä löydän jäsensivut?

Loistavaa! Pääset lukemaan tärkeää tietoa ajankohtaisista asioista ja jäsenyyteesi liittyen Jäsenten oman sivun kautta. Olet saanut salasanan maksettuasi jäsenmaksun. Ethän luovuta salasanaasi eteenpäin. Jäsensivuilta löydät mm.

 • hallituksen kokousten pöytäkirjat (kuluvan vuoden)
 • teatterin strategian
 • jäsenmaksuohjeet
 • uusimman jäsenkirjeen
 • kuittien tilitysohjeet
 • tietoa tulevista tapahtumista ja Tukkateatterin castingeista
 • talkoolistat
 • juhlien ja illanviettojen päivämääriä
 • tietoa miten pääset mukaan lukupiiriin

Jäsenviestintä

Tukkateatterin jäsenille on olemassa sisäistä viestintää ja muuta keskustelua varten oma suljettu Facebook-ryhmä, jonne jokainen jäsen on tervetullut liittymään. Jäsenet liitetään myös Tukkateatterin sähköpostilistalle, jota kautta saa säännöllisesti paitsi hallituksen kokousten pöytäkirjan, myös uusimmat tiedot teatterin toiminnasta ja esimerkiksi casting-tilaisuuksista. Tukkalistalle tulee kuratoidusti myös muuta kiinnostavaa postia esimerkiksi Pirkanmaan teatterikentältä. Haluamme, että jokainen teatterimme jäsen tietää, mitä teatterissamme tapahtuu ja saa mahdollisuuden osallistua toimintaamme sekä teatterimme eteenpäin viemiseen! Jäsenille on myös nettisivuilla omat salasanan takana olevat JÄSENSIVUT, josta pääsee katsomaan tarkastelemaan jäsenille suunnattua infoa.

Mitä toimintaa Tukkateatterilla on?

RYHMÄT

Säännöllisempää kerran viikossa tai kuussa tapahtuvaa harrastustoimintaa meillä on vaihtelevasti. Kaikki onkin kiinni jäsenistöstämme. Tukkateatteri on ennen kaikkea mahdollistaja, jonka puitteissa jokainen jäsen voi toteuttaa omia ideoitaan. Vuosien saatossa jäsenten itsensä alulle panemia ryhmiä ovat olleet muun muassa tekstihautomo Tukkateksti (edelleen toiminnassa), englanninkieliseen teatteritoimintaan suuntautunut Tukka Goes Hair, Uusien proggis, Tukkateatterin näytelmälukupiiri sekä Päiväpaja (edelleen toiminnassa), joka on tarkoitettu erityisesti päiväopintojen ja päivätyön ulkopuolella olevilla henkilöille. Kulloinkin käynnissä olevista ryhmistä tiedotetaan tukkalistalla ja niistä voi lukea erityisesti jäsenten omilta sivuilta.

TUKKAIMPRO

Tukkateatterilla kokoontuu myös säännöllisesti TukkaImpro, joka nimensä mukaisesti on improvisaatioteatteria harjoitteleva ryhmä. TukkaImpro kokoontuu pääsääntöisesti maanantaisin klo 19.00-21. Improryhmään voi hypätä mukaan milloin tahansa! Ryhmään osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta improsta tai muuta erityistä taitotasoa. Improryhmään ei tarvitse myöskään sitoutua, eli ei haittaa vaikket joka kerralle pääsisikään. TukkaImpron sunnuntairyhmä tähtää ennen kaikkea esiintymiseen ja vaatii siksi sitoutumista ryhmään. Improlaiset tekevät jonkin verrran esiintymisiä sekä Tukkateatterilla että Tukan ulkopuolella.

Osallistuaksesi TukkaImproon sinun on oltava Tukkateatterin jäsen. Noudatamme kuitenkin periaatetta ”eka kerta on ilmainen”, eli olet lämpimästi tervetullut kokeilemaan improamista ja tutustumaan impron saloihin, vaikket olisi vielä jäsenemme. Ensimmäinen kokeilukerta ei sitouta sinua vielä mihinkään, mutta tietenkin toivomme, että haluat tulla osaksi tukkajengiä!

Kysy improsta lisää niko.ranta (at) iki.fi.

KURSSIT

Kurssit ovat lisäksi yksi tuottamamme toiminnan muoto. Toteutamme vuosittain yhden tai useamman teatterin tekemiseen liittyvän kurssin. Viime vuosina meillä on pidetty esimerkiksi näyttelijäntyöhön, kameranäyttelemiseen, klovneriaan, valotekniikkaan, ohjaustyöhön ja stand upin tekemiseen liittyviä kursseja. Suurin osa kursseista toteutetaan yhteistyössä Suomen Harrastajateatteriliiton (SHTL) kanssa. Tulevista kursseista ja kurssi-ilmoittautumisista tiedotetaan aina erikseen ajankohtaista-osiossa. Kursseille ilmoittautuminen on mahdollista, vaikka et olisikaan Tukkateatterin jäsen.

Kysy lisää Tukkateatterin toiminnasta: tukkajengi (at) tukkateatteri.fi

Miksi jäseneksi liittyminen kannattaa?

Liput ja alennukset

 • Pääset jokaisen Tukkateatterin oman produktion esitykseen vain 3,5e hintaisella lipulla! (norm. 10-25€)
 • Lisäksi pääset katsomaan maksutta jäsenennakkoa, joka on jokaisen produktion ”kenraaliharjoitus” ennen ensi-iltaa.
 • Monesta järjestämästämme kurssista saa alennusta Tukan jäsenenä.
 • Saat voimassa olevaa jäsenkorttia näyttämällä alennusta yhteistyötahoiltamme kuten teatterin vieressä olevista Laukko Bistrosta ja legendaarisesta Kaijakasta!
 • Vuokraamme Tukkatilaa myös muuhun kuin teatterikäyttöön. Jäsenenä saat koko teatterimme käyttöösi edullisemmin kuin ei-jäsenenä.

Toimintaan osallistumisen mahdollisuudet

 • Saat vapaasti osallistua teatterin toimintaan kuten TukkaImproon ilman lisämaksuja.
 • Jäsenenä olet osa jotain suurempaa. Tutustut ja saat ympärillesi ihmisiä, joiden kanssa toteuttaa salaisimmatkin haaveesi ja kaikista villeimmät ajatuksesi teatterin tekemisestä! Tukkateatteri mahdollistaa organisoidusti toimivan ja tavoitteellisen, mutta samalla hyvin luovan ja produktiolähtöisen työskentelyn ja esityksen valmistamisprosessin.
 • Tukkateatterilla saat olla kiinnostunut teatterista monipuolisesti. Tarjoamme näyttelemisen, ohjaamisen ja kirjoittamisen lisäksi mahdollisuuksia oppia teatterituottajan työstä, tekniikan suunnittelusta ja ajamisesta, puvustamisesta, viestinnästä, maskeerauksesta… Kaikkia tekijöitä tarvitaan aina ja monenlaisia tehtäviä on oman kiinnostuksen mukaan mahdollista päästä kokeilemaan. Talkoolaisia ja lipunmyyjiä tarvitaan aina – ne ovat myös hyvä keino tulla mukaan toimintaan vaikka vähitellen!
 • Jäsenenä pääset myös vaikuttamaan Tukkateatterin nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Tukkateatteri toimii hyvin matalalla hierarkialla ja kuulemme kaikkien äänet. Jos mielessäsi kytee ideanpoikanen tai jo kokonaisemmaksi jalostunut uusi toimintamuoto, ei muuta kuin hallituksen kokoukseen ja kertomaan! Kehitämme teatterin toimintaa mielellämme ja otamme avosylin vastaan kaikenlaiset ideat ja ennen kaikkea innokkaat ideoiden toteuttajat!
 • Hallitus kokoontuu noin kerran kuussa. Hallituksen kokouksiin ovat kaikki jäsenet tervetulleita kuulemaan ja kehittämään toimintaa! Löydät ajankohtaisen tiedon hallituksen kokousten ajankohdista jäsenten omilta sivuilta.

Juhlat ja tapahtumat

 • Saat kutsun Tukkateatterin vuosittain järjestettäviin Kesäjuhliin ja Pikkujouluihin, jotka molemmat ovat riemukkaita ja jäseniä toisiinsa tutustuttavia tapahtumia!
 • Arvostamme teatterin toiminnan jatkuvuutta, minkä vuoksi juhlistamme myös merkkivuosina teatteriamme. Esimerkiksi vuoden 2019 20-vuotisjuhlat olivat suuret ja ikimuistoiset!
 • Jäsenenä saat tietää ensimmäisenä, kun tiedossa on casting-tilaisuuksia. Castingit koskevat sekä Tukkateatterin omia produktioita että toisinaan myös muita teattereita ja tv- ja elokuvatöitä, joihin haetaan tekijöitä.
 • Järjestämme Tukkateatterilla myös epäsäännöllisen säännöllisesti rentoja yhteisöllisiä tapahtumia, joissa pääset tutustumaan muihin teatterin jäseniin ja viettämään mukavaa aikaa.

Tiesitkö? Jäsenenä sinut on teatterin puolesta loukkaantumisen varalta vakuutettu teatterilla ollessasi.

Ok! Miten pääsen jäseneksi?

Jäsenmaksu on 30 euroa/kalenterivuosi tai 120 euroa/ikuisuusjäsen. Tavallinen jäsenmaksu (30 euroa) maksetaan jokaisena kalenterivuotena.

Täytä alla oleva lomake, niin Tukkateatterin hallitus käsittelee hakemuksesi ja lähettää sinulle tiedot jäsenmaksua varten.

  Hae jäseneksi

  Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia


  NäyttelijäOhjausTuottajaLavastajaPuvustajaMaskeeraaja/kampaajaÄänisuunnittelija/-teknikkoValosuunnittelija/-teknikkoLipunmyynti/kahvioMarkkinointi/someJokin muu kiinnostaa, mikä?

  Hyppää mukaan!

  Seuraa myös Tukkateatterin somekanavia ja nettisivuja. Järjestämme vuosittain, yleensä syksyyn tai alkuvuoteen sijoittuvan Avoimet ovet -tapahtuman, jolloin teatterimme toimintaan pääsee tutustumaan monipuolisesti ja jäseniä liittyy yleensä kerralla paljon. Jäseneksi voi kuitenkin toistaiseksi liittyä ympäri vuoden!

  Tukkateatteri